Inquiry
Form loading...

Hvad er IEC-beskyttelse

2023-11-28

Hvad er IEC-beskyttelse


IEC-beskyttelsesklasser: IEC (International Electrotechnical Commission) er et internationalt organ, der sætter sikkerhedsstandarder for det elektroteknologiske rum. Klasse I- og Klasse II-indgangsbetegnelserne henviser til den interne konstruktion og elektriske isolering af en strømforsyning. Disse standarder er udviklet for at beskytte brugeren mod elektrisk stød. Anvendes i fremstillingsindustrien for elektriske apparater til at skelne mellem kravene til beskyttelsesjordforbindelse for enheder.

 

Klasse I: Disse apparater skal have deres chassis forbundet til elektrisk jord (jord) af en jordleder. En fejl i apparatet, som får en strømførende leder til at komme i kontakt med huset, vil forårsage en strøm i jordlederen. Strømmen skal udløse enten en overstrømsenhed eller en fejlstrømsafbryder, som vil afbryde forsyningen af ​​elektricitet til apparatet.

 

Klasse II: Et Klasse 2 eller dobbeltisoleret elektrisk apparat er designet på en sådan måde, at det ikke kræver (og må ikke have) en sikkerhedsforbindelse til elektrisk jord (jord).

 

Klasse III: Designet til at blive forsynet fra en SELV-strømkilde. Spændingen fra en SELV-forsyning er lav nok til, at en person under normale forhold sikkert kan komme i kontakt med den uden risiko for elektrisk stød. De ekstra sikkerhedsfunktioner indbygget i Klasse 1 og Klasse 2 apparater er derfor ikke påkrævet.