Inquiry
Form loading...

Pehea e hoʻohana ai i ka multimeter e ʻike i nā LED pohō?

2023-11-28


Pehea e hoʻohana ai i ka multimeter e ʻike ai i ka pōʻino LED Bead?

 

Hoʻohana maʻamau ka pahu kukui LED i ka moʻo a me ka pili like. I ka wā e pōʻino ai ke kukui kukui LED, ʻo ke ʻano maʻamau o ka hewa ʻaʻole lawa ka ʻōlinolino. No nā pahu kukui LED pohō i nā laina laina a me nā laina like, hiki ke hoʻohana pinepine ʻia nā ʻano hana e ʻike ai.

 

Ke hoʻoholo nei inā maikaʻi a maikaʻi ʻole paha:

 

(1) ʻIke ʻana i ka multimeter a me ke ʻano hoʻokolokolo. No ka mea, aia nā hiʻohiʻona o ka diode o ke kukui kukui LED, hiki ke ʻike ʻia a hoʻokolokolo ʻia ma ka hoʻohana ʻana i ka poloka diode digital multimeter a i ʻole ke ʻano pointer multimeter R × 1 poloka ma ke alanui a i ʻole ke kaapuni hāmama. Inā ʻaʻohe pilikia me ka pahu kukui LED, e hoʻomālamalama ka pahu kukui LED ke ʻike. Inā ʻaʻohe hiʻohiʻona diode o ka pahu kukui LED i ʻike ʻia a ʻaʻole e hoʻokuʻu i kahi hoʻomālamalama hōkū liʻiliʻi, e hoʻoholo ʻia e pōʻino.

 

(2) Ke ʻano hoʻokolokolo kaulike. No kekahi mau kukui kukui LED kahiko, hiki i ka hoʻohana ʻana i ka ʻike multimeter ke ʻike pinepine i ke kukui micro-star, akā ʻaʻole lawa ka ʻōlinolino ma hope o ka hoʻā ʻana. Ma kēia ʻano, hiki ke hoʻohana ʻia kahi ʻano like e ʻike ai i nā peʻa kukui LED kahiko. E lawe i kahi puʻupuʻu 3W i laʻana. ʻO ke ʻano kikoʻī penei.

 

(3) ʻO ke ʻano hoʻoholo like ʻana o LED. Ke hoʻohana nei i kahi LED 1W maikaʻi, ua kūʻai ʻia kēlā me kēia pine me kahi uwea pōkole e like me ke kukui ʻike, a laila hoʻohana ʻia e hoʻopōkole i kēlā me kēia pahu kukui LED i loko o ka puʻupuʻu. Ke hoʻopōkole ʻia i kahi pahu kukui LED, 3W E hoʻonui nui ʻia ka ʻōlinolino o ka puʻupuʻu, a ʻo ka puʻupuʻu LED i pōkole ʻia ʻo ia ke kukui kukui LED kahiko. Ma hope o ka hoʻololi ʻana i ka mea hou, hiki ke hoʻopau ʻia ka hewa.

 

(4) Ke ala pōkole uea. Inā ʻaʻohe LED maikaʻi i kēia manawa, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i nā wēlau pōkole o kahi uea pōkole e hoʻokaʻawale i kēlā me kēia kukui LED i loko o ka pā. Ke hoʻopōkole ʻia i kahi ʻōpuʻu LED, e hoʻonui nui ʻia ka ʻōlinolino o ka puʻupuʻu 3W. ʻO ke kukui kukui LED i pōkole ʻia ʻo ia ka pahu kukui LED kahiko. Ma hope o ka hoʻololi ʻana i ka mea hou, hiki ke hoʻopau ʻia ka hewa. Inā ʻaʻohe mea hou e hoʻololi i ka manawa, hiki iā ʻoe ke hoʻopōkole i ke kukui kukui LED kahiko ma nā kihi ʻelua. Ke kūʻai ʻoe i kahi mea hoʻohui hou, pono ʻoe e hoʻololi iā ia i ka manawa.