Inquiry
Form loading...

Funksjoner og bruksområder for Full Spectrum LED

2023-11-28

Funksjoner og bruksområder for Full Spectrum LED


Fullspektret LED forbedrer kontinuiteten og integriteten til spekteret i stor grad ved å komplementere de manglende kortbølge-fiolette, cyan-, kortbølge-grønne og langbølgede røde lysspektrene, noe som gjør fargespekteret bredere og nærmere hele spekteret av sollys.


Kortbølget fiolett lys hjelper menneskekroppen til å syntetisere vitamin D og fremme kroppens absorpsjon av kalsium. Det lilla lyset med en bølgelengde på 400~420nm hjelper også planter med å danne antocyaniner og motstå forlengelsen av grener og blader. Langbølget "rødt lys" kan fremme den generelle veksten av planter under blomstrings- og fruktperioder.


Utvalget av blått lys i det vanlige LED-spekteret er relativt stort, og overdreven blått lys og feil bruk av lysarmaturer kan forårsake visuell skade. Blått lys hemmer utskillelsen av melatonin, som kan forårsake søvnløshet.


Anvendelse av fullspekterlamper


Plantebelysning

Effekten av spektralområde på planter:

Bølgelengden på 280-315nm er allerede ultrafiolett lys, som har funksjonen til å direkte undertrykke veksten av forskjellige dyr, planter og til og med sopp; 315-400nm lysbølge er også et langt ultrafiolett lys, som absorberer mindre klorofyll og forhindrer stammeforlengelse; 400-520nm(blå) bølgelengde kan direkte utvikle planterøtter og stengler, og har det største absorpsjonsforholdet av klorofyll og karotenoider, og har størst innvirkning på fotosyntesen; 520-610nm (grønt) grønt pigment har lav absorpsjonshastighet; 610~720nm (rød) Det har en betydelig innvirkning på fotosyntese og plantevekst; bølgelengder på 720~1000nm er generelt infrarøde bølgelengder, som har lav absorpsjonshastighet for planter og direkte kan stimulere celleforlengelse, noe som vil påvirke blomstring og frøspiring;> 1000nm -> er nær torden Bølgelengden til det utsendte lyset har blitt omdannet til varme.


I tillegg kan en liten mengde ultrafiolett lys inneholdt i fullspektrede LED-er effektivt forhindre skadedyr og sykdommer.


Tidligere plantelys var stort sett røde og blå, helblå og helrøde for å dekke bølgelengdeområdet som kreves for fotosyntese av planter. De siste årene har fullspektret LED-plantevekstlys blitt populært.

LED-fyllingslys for hele kameraet


I utgangspunktet vil kameraet være utstyrt med LED fylllys, som brukes til fotografering om natten og i mørke omgivelser. Uten denne typen fylllys vil det alltid være problemer med bleking, hudtone og objektfarge som helt avviker fra den normale fargen. Fullspektret fylllys kan komplementere alle bølgelengder og farger, noe som gjør hudfargen og fargen nærmere den ekte varen.


I tillegg brukes fullspektrede LED-er også i områder som krever høy spektral kvalitet, for eksempel kirurgiske lys, øyebeskyttelseslys, museumsbelysning og high-end belysning.

720w