Inquiry
Form loading...

Horse Arena lysdesign

2023-11-28

Horse Arena lysdesign


Veddeløpsbanen er et idrettsområde for innendørs eller utendørs hesteveddeløp og sportsbegivenheter. Enten du ønsker å oppgradere en eksisterende arena eller bygge en ny racerbane, er det avgjørende å sikre et enestående lyssystem. For å oppnå den høyeste lumeneffekten og ytelsen, og passende veddeløpsbaner, velg passende feste og festeplassering. De viktigste faktorene å vurdere for belysning i veddeløpsbanen inkluderer lysintensitet, energieffektivitet, sikkerhet, antirefleks og lyslekkasje, og andre faktorer som økonomisk effektivitet, levetid og kostnader etter vedlikehold.


Innendørs hestefeltlys


Innendørs racerbanebelysning bør fokusere på sikkerhet og hensiktsmessighet. Hvis skyggene, blending eller mangel på lys, vil belysningsløsningen ikke passere. Egnetheten til LED-armaturer må være støv- og vannavstøtende. OAK LED-lys er 100 % strukturelt utformet for å møte belysningsbehovene til innendørs racerbaner, og høy ensartethet og høye utskiftningsrater leder bransjen.


LED – armatureffektivitet

På grunn av veddeløpsbanens størrelse og bruk krever ordinær belysning et stort antall lamper, noe som gjør at ordinær belysning har et meget høyt energiforbruk. Dette er grunnen til at OAK LED-armaturer er mer holdbare og kraftige på racerbanen. Hver generasjon LED-teknologi er mer energieffektiv enn forrige generasjon. OAK LED bruker amerikanske CREE originale lampeperler, som har ekstremt høy varmebestandighet og en levetid på 100 000 timer.


OAK LEDs high bay-lys kan velges for belysning av innendørs hesteveddeløpsarenaer. Krokdesign brukes til innendørs installasjon og høy lumeneffekt.


De to hovedtrekkene til OAK LED-høydebukten er valgfri strålevinkel og blandingsvinkeldesign. Velg ulike vinkler i henhold til ulike takhøyder, for eksempel 90 grader for høyder større enn 10m. Dersom taket er større enn 15m, anbefales det å velge vinkler på 60 grader eller lavere.



IP-vurdering

Enten LED-armaturer brukes innendørs eller utendørs, er riktige armaturer med IP-klassifisering viktig. IP-klassifiseringen refererer til nivået av støv og vanntette forseglinger. Velg riktig nivå basert på miljøet der armaturet er installert, fuktighet og støv.


Armaturene på et av de følgende tre nivåene er beskyttet mot støv, støv, sand og rusk:


IP65 – vanntett

IP66 – vanntett, motstandsdyktig mot kraftige stråler

IP67 – fullstendig forseglet og nedsenket i vann


Utendørs ridebanebelysning

I likhet med innendørs belysning, øker utendørs belysningssystemer ikke bare lysintensiteten og sikkerheten, men gir også et bedre miljø for hester og ryttere.


Det første trinnet er å bestemme belysningsnivåkravene for veddeløpsbanen. For eksempel vil en fotballbane på høyt nivå definitivt kreve et høyere nivå av belysning. Det må ikke være skygger eller varme flekker på ridearenaen; faktisk mange arenaer har spesifikke nivåer som skal nås. Minimering av skygger holder hester, ryttere og tilskuere trygge og rolige. Vanligvis vil skyggene skremme hestene og være skadelige for hestene og menneskene rundt dem. Å skape et trygt og behagelig miljø for ryttere og hester er avgjørende når man skal belyse arenaen. Blending kan også være like ødeleggende. OAK optiske linser har antirefleksteknologi som reduserer virkningen av LED-armaturer på ryttere og hester, samtidig som de bruker en flervinklet hybriddesign for å minimere optisk lekkasje og redusere innvirkningen på beboere i nærheten av veddeløpsbanen.


Optisk alternativ

En av de mest fordelaktige egenskapene til OAK LED-er er muligheten til å montere forskjellige optiske alternativer på armaturen for å passe best til racerbanens behov. OAK LED TIR optiske linser har forskjellige strålespredninger, tilgjengelig i 15, 25, 40, 60, 90 grader. Mindre optiske grader vil skape en smalere, men konsentrert stråle, mens større optikk vil skape en bredere, men spredt stråle. OAK LED vil gi deg en 100 % matchende lysdesign basert på hver racerbane.


Dimmingssystem

OAK LED gir 0-10v eller 1-10v DMX, DALI dimmefunksjon. Tilpass deg dimmekravene til forskjellige veddeløpsbaner, juster forskjellig lysstyrke i henhold til forskjellige hesteveddeløpsnivåer for å spare energi.



Anbefalte krav til lysstyrke

I de fleste tilfeller kan utearenaen akseptere 15–20 fots lys, selv om det avhenger av størrelsen på arenaen. For ytelseshopptrening er anbefalt fotlysnivå 40, mens for trening og dressur anbefales minimum 50 fots lys. Hvis du ønsker å utføre svært konkurransedyktig belysning, er 70 fot lys egnet.