Inquiry
Form loading...

Hvordan redusere UGR?

2023-11-28

Hvordan redusere UGR?

Funksjonsblending er blending som reduserer visuell effektivitet og synlighet, og det er ofte ledsaget av ubehag. Det er hovedsakelig forårsaket av strølys fra lyskilder med høy lysstyrke som kommer inn i øyet i synsfeltet, spredning i øyet og reduserer bildeklarheten og kontrasten til objekter på netthinnen. Blending med funksjonshemninger måles ved forholdet mellom en operasjons synlighet under et gitt belysningsanlegg og dets synlighet under referanselysforhold, kalt funksjonshemmende blendingsfaktor. (DGF)

Ubehagsblending, også kjent som "psykologisk blending", refererer til blending som forårsaker visuelt ubehag, men som ikke forårsaker reduksjon i synlighet.

Disse to blendingstypene kalles UGR (Unified Glare Rating), eller uniform blending value, som er et av hovedinnholdet i belysningskvalitetsevaluering i lysdesign. Disse to typene gjenskinn kan vises samtidig, eller de kan også virke enkeltstående. Den samme UGR er ikke bare et visuelt problem, men også et design- og applikasjonsproblem. Så hvordan redusere UGR i praksis er et sentralt problem.

Generelt er lampen sammensatt av hus, drivere, lyskilder, linse eller glass. Og i begynnelsen av lampedesignet er det mange måter å kontrollere UGR-verdier på, for eksempel å kontrollere lysstyrken til lyskildene, sørge for antirefleksdesign på linsen, eller legge til det spesielle skjoldet for å forhindre søl.

Innenfor industrien er det enig i at det ikke er noen UGR hvis den generelle lysarmaturen oppfyller følgende betingelser.

1) VCP (visuell komfortsannsynlighet) er over 70.

2) Når du ser vertikalt eller horisontalt i rommet, er forholdet mellom maksimal lampelysstyrke (den lyseste er 6,5 cm²) og gjennomsnittlig lysstyrke 5:1 i en vinkel på 45 grader, 55 grader, 65 grader, 75 grader og 85 grader.

3) Behov for å unngå den ubehagelige gjenskinn uavhengig av vertikal eller sideveis visning når lampen og den vertikale linjen i tabellen i forskjellige vinkler av maksimal lysstyrke ikke kan overstige diagrammet nedenfor.


Så for å redusere UGR, her er noen måter for din referanse.

1) For å unngå å installere lampen i interferensområdet.

2) Bruk av lavglans overflatedekorasjonsmaterialer.

3) For å begrense lysstyrken til lampene.