Inquiry
Form loading...

LED-lys for basketballbane

2023-11-28

LED-lys for basketballbane

LED er et utmerket alternativ til metallhalogenider, halogener, HPS, kvikksølvdamp og lysrør på grunn av deres høyere energieffektivitet og lengre levetid. Nå er LED-belysning mye brukt i boliger, kommersielle eller profesjonelle applikasjoner, spesielt LED-flomlysene med høy mast brukes til å belyse innendørs eller utendørs basketballbaner. I dag ønsker vi å utforske hvordan du velger de beste LED-stadion-flomlysene for å lyse opp basketballbanen.

1. Luksusnivåkravet for arrangementer som ikke er TV-sendt

Lysdesignet og standardene for bolig-, rekreasjons-, kommersielle og profesjonelle utendørs basketballbaner vil være annerledes. I følge basketballbelysningsguiden (se kravene til ulike belysningsnivåer for innendørs og utendørs arrangementer som de følgende bildene viste), tar det omtrent 200 lux for bakgårds- og rekreasjonsarrangementer. Siden standard basketballbane har et areal på 28 meter × 15 meter (420 kvadratmeter), trenger vi omtrent 200 lux x 420 = 84 000 lumen.

Krav til ulike belysningsnivåer for innendørs og utendørs basketballbegivenheter Men hvor mange krefter trenger vi for å lyse opp basketballbanen, inkludert stativ og bøyle? Vår standard lyseffektivitet for hvert LED-stadion flomlys er 170lm/w, så vi trenger minst 84 000 lumen/170 lumen per watt=494 watt LED-flomlys (nær 500 watt LED-flomlys). Men dette er bare estimerte data, velkommen til å rådføre deg med oss ​​hvis du trenger at vi tilbyr mer profesjonelt lysdesign som DiaLux-rapporten eller råd for dine belysningsprosjekter.

Tips:

Klasse I: Den beskriver toppklasse, internasjonale eller nasjonale basketballturneringer som NBA, NCAA Tournament og FIBA ​​World Cup. Dette belysningsnivået krever at belysningssystemet er kompatibelt med kringkastingskravene.

Klasse II: Den beskriver den regionale konkurransen. Lysstandardene er mindre aktive fordi de vanligvis involverer ikke-TV-arrangementer.

Klasse III: Den beskriver de generelle underholdnings- eller treningsaktivitetene.

2. Lysstandard for profesjonelle basketball-arrangementer på TV

Hvis basketballbanen eller stadionet er designet for kringkastingskonkurranser som NBA og FIBA ​​World Cups, bør belysningsstandarden nå opptil 2000 lux. I tillegg bør forholdet mellom minimum og maksimum lux på basketballbanen ikke overstige 0,5. Fargetemperaturen bør være i området for kaldt hvitt lys som fra 5000K til 6500K, og CRI-en er så høy som 90.

3. Antirefleksbelysning for basketballspillere og tilskuere

En annen viktig funksjon ved belysningssystemet for basketballbane er antirefleksfunksjonen. Intens gjenskinn gjør at spilleren føler seg ukomfortabel og grelt. Dette problemet er spesielt fremtredende på innendørs basketballbaner på grunn av det reflekterende gulvet. Noen ganger må vi bruke indirekte belysning, som betyr å peke taklyset opp og deretter bruke reflektert lys for å lyse opp banen. Så vi trenger ekstra kraft til LED-lamper for å kompensere for lyset som absorberes av det høye taket.

4. Flimrende LED-lys for basketballbane

Under høyhastighetskameraer er kvaliteten på de vanlige flomlysene dårlig. Våre LED-lyskastere er imidlertid utstyrt med den laveste flicerrate mindre enn 0,3 %, som ikke oppdages av kameraet under konkurransen.