Inquiry
Form loading...

LED-lampelevetid med LM-80 og TM21

2023-11-28

Estimerer LED-lampens levetid med LM-80 og TM-21


LED-levetid og fremstrøm


Levetiden til den faktiske LED-en som produserer lyset bestemmes delvis av driftstemperaturen til LED-en (LED-krysstemperatur), slik at jo lavere temperatur, desto lengre levetid har LED-en. Den andre hovedfaktoren som påvirker LED-levetiden er den fremre strømmen som som nevnt er proporsjonal med lysstyrken til LED-en. Vanligvis er ikke foroverstrøm et stort problem, da LED-produsenter vil spesifisere sikre driftsområder, selv om øvre områder krever bedre kjøleribbedesign. Hvis LED-en kjører veldig varmt, kan lavere fremstrømmer forlenge levetiden til LED-brikken, men generelt hvis LED-brikken holdes relativt kjølig med god kjøleribbedesign (under 85°C), vil ikke levetiden variere for mye.


L70 LED forventet levetid

LED-lyspærer svikter sjelden katastrofalt som forgjengerne med glødelamper. Når produsenter spesifiserer levetiden til en LED eller levetiden til hele LED-lyspæren i timer, refererer de til L70-dataene som representerer et rimelig nøyaktig teoretisk estimat av tiden det tar før LED-en mister 30 % av lysstyrken eller reduseres ned til 70 % av den opprinnelige lysstyrken, derav L70. Dette er vanligvis spesifisert i området 30 000 til 40 000 timer og blir ofte referert til som Lumen-vedlikehold eller Lumen-avskrivning.


Imidlertid vil LED-lyset ikke plutselig svikte, men fortsette å produsere lys langt utover L70-levetidspunktet, om enn med lavere lysstyrke til lyset blir for svakt til å være brukbart. Anslag tyder på at LED-lyset vil vare i opptil 100 000 timer eller mer før det til slutt slår seg av. I mange applikasjoner er det "lett for livet"! Derfor er LED-levetiden vanligvis lang nok og blir egentlig ikke et problem bortsett fra i lengre driftstimer eller høye driftstemperaturer, som som nevnt kan skyldes dårlig design.


Beregning av L70 forventet levetid ved bruk av LM-80 testdata og TM-21 Extrapolation


Beregning av L70 LED-levetidspunktet er en relativt enkel, men tidkrevende prosess som bruker LM-80-testdataene som krever lysstyrke- eller lumentesting av flere LED-prøver ved tre forskjellige temperaturer, 55°C, 85°C og én annen, og bestemme tapet i lysintensitet på flere tidspunkter over 6000 til 8000 timer. Testingen kan ta nesten ett år å gjøre.


Som diskutert, når vi har LM-80-testdataene for LED-brikken, kan vi ekstrapolere ved å bruke TM-21-metoden, som i utgangspunktet er en eksponentiell funksjon og formel for å fastslå L70-levetiden i timer for LED-brikken når den synker til 70 % av produksjonen.

550W