Inquiry
Form loading...

Skolefotballbane stang og belysningsstandarder

2023-11-28

Skolefotballbane stang og belysningsstandarder


Utformingen og antallet lysstolper på stedet kan variere. Den mest typiske innstillingen for stolper er 4 poler, men 6 pol og 8 pol innstilling er også vanlig. Ved håndtering av store stadioner kan stolper plasseres mellom tribunene eller mellom tribunen.


Belysningsstandardene på fotballbaner varierer med nivået på spillet. IES, eller Lighting Engineering Society, anbefaler følgende minimum fotlys for forskjellige treningsnivåer:


Fritidsaktiviteter (begrenset eller ingen tilskuere): 20fc

Videregående skole (opptil 2000 tilskuere): 30fc

Videregående skole (opptil 5000 tilskuere): 50fc

College: 100-150fc


Lysnivået som trengs for å lyse opp en fotballbane avhenger i stor grad av mengden tilskuere banen er bygget for å romme. Collegefotball er generelt en stor begivenhet og blir ofte sendt på TV, noe som betyr at det ofte er over titusenvis av tilskuere. Et stort stadion og et like stort publikum øker den anbefalte mengden fotlys betraktelig.


Maksimum / minimum forholdet for å belyse fotballbanen varierer også med nivået på spillet. Maksimum / minimum forhold måler ensartetheten til belysning i et gitt rom. Det beregnes ved å dele den maksimale mengden fotlys som er tilstede i et område med minimumsmengden fotlys som finnes i samme område. Det anses generelt at maksimum/minimumsforholdet under 3,0 er jevn belysning, og det er ingen varme punkter eller skyggepunkter på den opplyste overflaten. For videregående skole og under er et maksimum / minimum forhold på 2,5 eller mindre akseptabelt. For høyskolegrader og høyere må forholdet være 2,0 eller lavere.