Inquiry
Form loading...

Merknadene om stadionbelysningskonstruksjonen

2023-11-28

Merknadene om stadionbelysningskonstruksjonen

 

Kvaliteten på stadionbelysningsprosjektene påvirker direkte fremdriften til idrettsarrangementet og den sensoriske opplevelsen til utøverne og publikum. Spesielt for noen stadioner som gjennomfører internasjonale konkurranser, påvirker kvaliteten på lysdesign og konstruksjon direkte landets internasjonale image.

For å sikre kvaliteten på stadionbelysningsprosjekter, for å sikre bruk av stadioner, for å oppfylle kravene til sikkerhetsanvendelse, energisparing og grønn miljøvern, må lysdesign og konstruksjon av stadionbelysningsprosjekter være i samsvar med nasjonale standarder .

OAK LED oppsummerer erfaringen med design, konstruksjon og aksept av stadionbelysningsprosjekter de siste årene, og stadionbelysningsprosjektene bør være mye mer oppmerksomme på følgende merknader.

Stadionbelysningsprosjektene bør ha en rimelig lysdesign. Ettersom de fleste gymsaler er allsidige og multifunksjonelle, må lysdesignet til stadionlysprosjektene oppfylle de spesielle kravene til sport, samt tilby tjenester for underholdning, trening, konkurranser, vedlikehold og rengjøring. Derfor er det viktig å ha en fornuftig belysningsdesign.

Og utvalget av LED-belysningsarmaturer bør vurdere følgende punkter.

en. Bør vurdere størrelsen på stadionene og analysere installasjonshøyden til LED-lysarmaturer fordi forskjellig høyde vil påvirke antall lamper som brukes til stadionene.

b. Bør vurdere installasjonsposisjonen til lampene. Ulike posisjoner som fører til de forskjellige projeksjonsvinklene, så du må velge forskjellig lysfordeling for å oppnå den perfekte lyseffekten.

c. Bør vurdere ulike posisjoner av gymsalene for å sikre lampens kraft og lysfordeling. For eksempel bør ulike posisjoner som auditorium, podium, resultattavle, reklametavle osv. bruke forskjellig lysfordeling.

Stadionbelysningsprosjektene bør også løse problemet med flimmer og gjenskinn. I de tidligere stadionbelysningsprosjektene brukte de fleste stadioner tradisjonell sportsbelysning som metallhalogenlamper eller halogenlamper, noe som lett resulterte i flimring og gjenskinn. Og denne flimren vil føre til at gjenstandene som beveger seg raskt vises som fantomet, noe som får idrettsutøverne til å feilvurdere og få visuell tretthet. Dessuten har dette flimmeret stor innflytelse på videoen, spesielt for saktekameraet, som vil vise en uutholdelig blinking når den vises. Blendingsfaren i stadionbelysning forårsaker visuelt ubehag, visuell tretthet og emosjonell angst. Mer alvorlig, gjenskinnet vil forårsake den midlertidige visuelle funksjonshemmingen til visuelle målobjekter som badminton og bordtennis, noe som gjør at utøverne ikke ser den flygende sfæren og alvorlig påvirker konkurransenivået til spillerne. Derfor er det avgjørende å ta i bruk den profesjonelle lysdistribusjonsteknologien og antirefleksutstyr i konstruksjonen av stadionbelysningsprosjekter, slik at den kan kontrollere flimringen tilstrekkelig og forhindre gjenskinn og søl på stadionene.

Alt i alt bør stadionbelysningsprosjektene ha en rimelig belysningsdesign, velge passende lysarmaturer i henhold til forskjellige faktorer, og løse problemet med blending og flimring ved å bruke den avanserte lysteknologien og antirefleksenheter, så endelig kan nå den perfekte lyseffekten.