Inquiry
Form loading...

Forholdet mellom LED-lamper og strømforsyning

2023-11-28

Forholdet mellom kvaliteten på LED-lamper og strømforsyningen


LED har mange fordeler som miljøvern, lang levetid, høy fotoelektrisk effektivitet (nåværende lyseffektivitet har nådd 130LM/W~140LM/W), jordskjelvmotstand, etc. De siste årene har applikasjonen blitt raskt utviklet i ulike bransjer. I teorien er levetiden til LED 100 000 timer, men i selve søknadsprosessen har noen LED-lysdesignere utilstrekkelig forståelse eller feil valg av LED-drivkraft eller forfølger blindt lave kostnader. Som et resultat blir levetiden til LED-belysningsprodukter kraftig forkortet. Levetiden til dårlige LED-lamper er mindre enn 2000 timer og enda lavere. Resultatet er at fordelene med LED-lamper ikke kan vises i applikasjonen.


På grunn av det spesielle med LED-behandling og produksjon, har strøm- og spenningsegenskapene til lysdioder produsert av forskjellige produsenter og til og med samme produsent i samme produktparti store individuelle forskjeller. Med den typiske spesifikasjonen for høyeffekts 1W hvit LED som eksempel, i henhold til strøm- og spenningsvariasjonsreglene for LED, er det gitt en kort beskrivelse. Vanligvis er foroverspenningen for 1W hvitt lyspåføring omtrent 3,0-3,6V, det vil si når den er merket som 1W LED. Når strømmen går gjennom 350 mA, kan spenningen over den være 3,1V, eller det kan være andre verdier ved 3,2V eller 3,5V. For å sikre levetiden til 1WLED, anbefaler den generelle LED-produsenten at lampefabrikken bruker 350mA strøm. Når foroverstrømmen gjennom LED-en når 350 mA, vil den lille økningen i foroverspenningen over LED-en føre til at LED-foroverstrømmen øker kraftig, noe som får LED-temperaturen til å stige lineært, og dermed akselerere LED-lysnedgangen. For å forkorte levetiden til LED og til og med brenne ut LED når det er alvorlig. På grunn av det spesielle med spennings- og strømendringene til LED, stilles det strenge krav til strømforsyningen for å drive LED.


LED-driver er nøkkelen til LED-armaturer. Det er som et menneskes hjerte. For å produsere høykvalitets LED-armaturer for belysning, er det nødvendig å forlate konstant spenning for å drive LED-er.

Mange høyeffekt LED-emballasjeanlegg forsegler nå mange individuelle LED-er parallelt og i serie for å produsere en enkelt 20W, 30W eller 50W eller 100W eller høyere effekt LED. Selv om de er strengt valgt og matchet før pakken, er det dusinvis og hundrevis av individuelle lysdioder på grunn av den lille interne mengden. Derfor har de pakkede høyeffekt LED-produktene fortsatt store forskjeller i spenning og strøm. Sammenlignet med en enkelt LED (vanligvis et enkelt hvitt lys, grønt lys, blått lys driftsspenning på 2,7-4V, et enkelt rødt lys, gult lys, oransje lys arbeidsspenning på 1,7-2,5V) er parameterne enda mer forskjellige!


For tiden bruker LED-lampeprodukter (som rekkverk, lampekopper, projeksjonslamper, hagelys osv.) produsert av mange produsenter motstand, kapasitans og spenningsreduksjon, og legger deretter til en Zener-diode for å levere strøm til LED-ene. Det er store mangler. For det første er det ineffektivt. Den bruker mye strøm på nedtrappingsmotstanden. Den kan til og med overskride strømmen som forbrukes av LED-en, og den kan ikke gi høystrømsdrift. Når strømmen er større, vil strømforbruket på nedtrappingsmotstanden være større, LED-strømmen kan ikke garanteres å overskride de normale arbeidskravene. Ved utforming av produktet brukes spenningen over LED-en til å drive strømforsyningen, noe som går på bekostning av LED-lysstyrken. Lysdioden drives av nedtrappingsmodusen for motstand og kapasitans, og lysstyrken til lysdioden kan ikke stabiliseres. Når strømforsyningsspenningen er lav, blir lysstyrken til LED-en mørk, og når strømforsyningsspenningen er høy, blir lysstyrken på LED-en lysere. Selvfølgelig er den største fordelen med å motstå og kapasitive nedtrappende LED-er den lave kostnaden. Derfor bruker enkelte LED-belysningsfirmaer fortsatt denne metoden.


Noen produsenter, for å redusere kostnadene for produktet, ved å bruke konstant spenning for å drive LED, bringer også en rekke spørsmål om den ujevn lysstyrken til hver LED i masseproduksjonen, LED kan ikke fungere i den beste tilstanden, etc. .


Konstant strømkildekjøring er den beste LED-kjøringsmetoden. Den drives av konstant strømkilde. Den trenger ikke koble til strømbegrensningsmotstander i utgangskretsen. Strømmen som flyter gjennom LED-en påvirkes ikke av spenningsendringer i ekstern strømforsyning, endringer i omgivelsestemperaturen og diskrete LED-parametere. Effekten er å holde strømmen konstant og gi fullt spill til de forskjellige utmerkede egenskapene til LED-en.