Inquiry
Form loading...

Hva er LED-lysdemping

2023-11-28

Hva er LED-lysdemping?


LED-lysdempning refererer til at lysintensiteten til LED-en vil være lavere enn den opprinnelige lysintensiteten etter belysning, og den nedre delen er lysdempingen til LED-en. Vanligvis utfører LED-pakkeprodusentene testen under laboratorieforhold (ved en normal temperatur på 25 ° C), og lyser LED-en kontinuerlig med en likestrøm på 20MA i 1000 timer for å sammenligne lysintensiteten før og etter at lyset slås på .


Beregningsmetode for lysdemping

N-timers lysdemping = 1- (N-timers lysfluks / 0-timers lysfluks)


Lysdempingen til LED produsert av ulike selskaper er forskjellig, og høyeffekts LED vil også ha lysdemping, og den har et direkte forhold til temperatur, som hovedsakelig avhenger av brikke, fosfor og emballasjeteknologi. Lysdempingen til LED (inkludert lysfluksdemping, fargeendringer osv.) er et mål på LED-kvalitet, og er også en sak av stor bekymring for mange LED-produsenter og LED-brukere.


I henhold til definisjonen av levetiden til LED-produkter i LED-industrien er levetiden til en LED den kumulative driftstiden fra den opprinnelige verdien til lysets forsvinning til 50 % av den opprinnelige verdien. Det betyr at når LED-en når sin levetid, vil LED-en fortsatt være på. Men under belysning, hvis lyseffekten er dempet med 50 %, tillates ikke lys. Generelt kan ikke lysdempingen av innendørs belysning være større enn 20 %, og lysdempingen til utendørs belysning kan ikke være større enn 30 %.