Inquiry
Form loading...

hvit LED-lysprinsipp

2023-11-28

hvit LED-lysprinsipp


Hvite lysdioder er den eneste måten å oppnå halvlederbelysning. En hvit LED er ikke et monokromatisk lys, og det er ikke noe hvitt lys i spekteret av synlig lys. I følge folks forskning på synlig lys, kan hvitt lys som kan sees av menneskelige øyne produseres ved å blande to eller flere typer lys. Det er for tiden tre metoder for å skaffe hvite LED-belysningskilder.

 

(1)Blå LED+ fosfor i forskjellige farger:

Den hvite LED-en som er utviklet er en gul fosfor belagt med blå LED-er. Det gule lyset som genereres av fosforet blir eksitert og det blå lyset eksitert opprinnelig. Komplementerer og produserer hvitt lys. Det er også mulig å oppnå hvitt lys ved å kombinere det grønne lyset og det røde lyset som sendes ut av den blå LED-brikken med fosforen, og fargegjengivelsesegenskapen er god, men fosforkonverteringseffektiviteten som brukes i denne metoden er lav, spesielt den røde fosfor.

For tiden er den hvite LED-emballasjeteknologien som bruker blå LED med gult fosfor relativt moden, men problemet med jevnhet, høy fargetemperatur og dårlig fargegjengivelsesindeks kan ikke løses.

 

(2)Ultrafiolett eller fiolett LED+RGB-fosfor:

Prinsippet for å syntetisere hvitt lys med ultrafiolett eller fiolett (300-400nm) LED og RGB-fosfor er lik det for lysstoffrør, men overlegen ytelse fra lysrør, lilla LED-konvertering Koeffisienten kan nå 0,8, og kvantekonverteringseffektiviteten til hver fargefosfor kan nå 0,9.

Metoden med å bruke fiolett LED for å begeistre tre primære eller flerfargede fosforer for å produsere flerfarget lys og deretter blande inn i hvitt lys har bedre fargegjengivelse, men det er også problemer. Rødt fosfor og grønt fosfor er for det meste sulfider, og lysutslippsstabiliteten er dårlig. Lysforfallet er stort.

 

(3)RGB tre primærfarge LED-er danner hvitt lys:

Denne metoden kombinerer tre typer LED-brikker av grønt, rødt og blått, og gir samtidig energi, og blander deretter det utsendte grønne lyset, rødt lys og blått lys til hvitt lys i henhold til et visst forhold. Forholdet mellom grønt, rødt og blått er vanligvis 6:3:1. Metoden for direkte pakking av RG.B tre primærfarge-LED-er til hvite LED-er har den beste omfattende ytelsen til hvitt lys, og lumeneffektiviteten for hvitt lys er også høy under forutsetningen om høy fargegjengivelsesindeks.

På grunn av den forskjellige fargetemperaturen og fargegjengivelsesindeksen som kreves for syntese av hvitt lys, er kravene til lumeneffektivitet for LED-ene til det sammensatte hvite lyset også forskjellige. Imidlertid er det viktigste tekniske problemet med denne metoden å forbedre den elektro-optiske konverteringseffektiviteten til grønne lysdioder og redusere kostnadene.