Inquiry
Form loading...

Analýza príčin rozpadu LED svetla

2023-11-28

Analýza príčin rozpadu LED svetla

Ako nový typ zeleného svietidla sú LED žiarovky energeticky úsporné, ekologické a majú dlhú životnosť. Potenciálny trh je obrovský. Problém rozpadu LED svetla je však ďalším problémom, ktorému musia LED svietidlá čeliť. Neprerušovaný úpadok svetla, ktorý vážne ovplyvňuje používanie LED lámp.

Svetelný úpadok bielych LED diód na trhu môže byť zatiaľ jedným z top problémov civilného osvetlenia. Vo všeobecnosti existujú dva hlavné faktory pre rozpad svetla LED:

najprvly, kvalita samotných LED produktov:

1. Použitý LED čip nie je dobrý a jas je utlmený rýchlejšie.

2, výrobný proces je chybný, teplo LED čipu sa nedá dobre exportovať z chladiča, čo vedie k vysokej teplote LED čipu, aby sa čip utlmil.

Po druhély, Spojené štátypripodmienky:

1. LED dióda je poháňaná konštantným prúdom a niektoré LED diódy sú poháňané napätím, čo spôsobuje zoslabenie LED diódy.

2. Prúd meniča je väčší ako menovitý stav meniča.

V skutočnosti existuje veľa dôvodov pre svetelný rozpad produktov LED. Najkritickejším problémom je horúci problém. Hoci mnohí výrobcovia nevenujú špeciálnu pozornosť odvodu tepla v sekundárnych produktoch, dlhodobé používanie týchto sekundárnych LED produktov bude mať ľahší stupeň svetla. Chladiace LED produkty by mali byť vysoké. S rozpadom svetla súvisí aj tepelný odpor samotného LED čipu a efekt rozptylu tepla substrátu.

 

Tri dopadové LED diódy Faktor vyblednutia svetla kvality lampy

V prvom rade výber korálok LED lampy.

O kvalite korálkov LED lampy možno povedať, že je veľmi dôležitým faktorom. LED čipy rôznych výrobných technológií majú rôznu rýchlosť rozpadu svetla. Mnohí výrobcovia napríklad nekupujú originálne dovážané korálky. DUB nakupuje americké originálne korálky CREE LED lampy. Celková technológia balenia je vyššia ako u iných guľôčok LED v rovnakom odvetví, čo má veľké výhody v oblasti svetelnej účinnosti a odolnosti voči vysokej teplote.

Po druhély, LED lampapracovnéteplota.

Podľa údajov o starnutí guľôčok LED CREE, keď guľôčka LED svieti, je okolitá teplota 30 stupňov, potom je prevádzková teplota jednej guľôčky LED 60-70 stupňov. Toto je ideálna pracovná teplota pre dlhodobé používanie.

LED sa bojí tepla, čím vyššia je teplota LED lampy, tým kratšia je životnosť LED, čím nižšia je teplota LED lampy, tým dlhšia je životnosť LED. Preto je pri navrhovaní svietidla posilnená funkcia vedenia tepla a odvodu tepla, aby sa predĺžila životnosť LED svietidla.

Po tretie, sú navrhnuté pracovné elektrické parametre LED žiarovky.

Podľa experimentu, čím nižší je prúd guľôčky LED žiarovky, tým menšie je vyžarované teplo a tým menší je jas.

 

V súhrne , návrh pracovných elektrických parametrov LED žiarovky by mal byť založený na skutočnej situácii. Ak je funkcia vedenia tepla a rozptylu tepla lampy veľmi dobrá, teplo generované prevádzkou guľôčky LED lampy môže byť priamo exportované von bez poškodenia LED.