Inquiry
Form loading...
Použite jednu lampu alebo viacero lámp

Použite jednu lampu alebo viacero lámp

2023-11-28

Použiť jednu lampu alebo viac lámp?

Mnoho ľudí začína s množstvom svetiel, ale úprimne povedané, toto je zvyčajne oblasť, kde menej je viac. Začnite tým, že použijete iba jedno svetlo. Keď ste spokojní s kvalitou a umiestnením svetla, ak si myslíte, že potrebujete pridať druhé svetlo (možno svetlo do vlasov alebo podsvietenie), vypnite prvé svetlo. Pred opätovným zapnutím prvého svetla nastavte druhé svetlo, kým nedosiahnete požadovaný efekt. Pri tom nezabúdajte na efekt prvého svetla (pamätajte, krásne okenné svetlo často vychádza z okna). Preto pri svietení zapínajte vždy len jedno svetlo, čím dosiahnete lepšie výsledky.


Softbox, čím väčší, tým lepší

Čím väčší je softbox, tým je svetlo mäkšie a svetelný balík kvalitnejší a uľahčí osvetlenie viacerých predmetov súčasne.

Čím vyšší je výkon stroboskopu, tým lepšie

Deväťdesiatdeväť percent času používame iba 1/4 alebo nižší výkon štúdiových zábleskových svetiel. Svetlo totiž vždy umiestňujeme veľmi blízko k objektu (čím bližšie je softbox k objektu, tým bude svetlo jemnejšie a krajšie). Ak je svetlo zapnuté jasnejšie, bude príliš jasné. Väčšinu času nechávame svetlá pracovať na najnižšom nastavení výkonu a je len málo príležitostí na využitie maximálneho výkonu, ktorý poskytuje zábleskové svetlo.

150w