Inquiry
Form loading...

8 fa'ailoga fa'apitoa o le LED pa'epa'e

2023-11-28



1. Fa'asologa o le taimi nei/voltage o LED pa'epa'e (lelei ma fa'afeagai)

O le LED pa'epa'e o lo'o i ai se uiga masani PN junction volt-ampere. O le taimi nei e a'afia sa'o ai le malamalama o le LED pa'epa'e ma le PN string parallel connection. E tatau ona fa'afetaui uiga o ta'iala pa'epa'e talafeagai. I le tulaga AC, e tatau foi ona mafaufau i le itu i tua. Uiga eletise. O le mea lea, e tatau ona fa'ata'ita'iina mo le pa'u i luma o le taimi nei ma le pa'u i luma i le tulaga o lo'o fa'agaioia ai, fa'apea fo'i ma fa'amaufa'ailoga e pei o le fa'aliliuina o le leakage i le taimi nei ma le fa'aliliuina o le eletise gau.


2. Fulu fa'amalamalama ma felafoa'i susulu o le LED pa'epa'e

O le aofaʻi o le malosi eletise e faʻaosoina e se LED paʻepaʻe i se iunite o le taimi e taʻua o le susulu susulu, o le mana opitika (W). Mo le moli paʻepaʻe paʻepaʻe mo le faʻamalamalamaina, o le sili atu ona popole o le faʻaaliga vaaia o le faʻamalamalamaina, o lona uiga, o le aofaʻi o le susulu susulu e faʻaosoina e le punavai malamalama e mafai ona mafua ai ona iloa e le mata o le tagata, e taʻua o le susulu malamalama. O le fua faatatau o le felafolafoa'i susulu i le mana eletise o le masini o lo'o fa'atusalia ai le lelei o le fa'avevela o le LED pa'epa'e.


3. Malamalama malosi tufatufaina pupuni o LED paepae

O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le malamalama o loʻo faʻaaogaina e faʻaalia ai le tufatufaina atu o le moli e faʻaaogaina e le LED i itu uma o le avanoa. I faʻamatalaga faʻamalamalamaga, o le tufatufaina atu o le malamalama o le faʻamatalaga sili lea pe a faʻatusatusa le faʻamalamalamaina o le faʻamalamalamaina o le galuega ma le faʻaogaina avanoa o le LED. Mo se LED o lona fa'alava fa'avanoa e rotationally symmetric, e mafai ona fa'atusalia i se pi'o o le vaalele o le axis beam; mo se LED ma se la'au elliptical, o le pi'o o vaalele e lua o le axis beam ma le elliptical axis o loʻo faʻaaogaina. E fai ma sui o se ata lavelave asymmetrical, e masani lava ona faʻatusalia e se piʻo vaalele e sili atu i le 6 vaega o le axis beam.


4, o le tufatufaina malosi spectral o LED paʻepaʻe

O le tufatufaina atu o le eletise o le LED paʻepaʻe o loʻo faʻatusalia ai se galuega a le mana susulu o se galuega o le umi o le galu. E fuafua uma le lanu o le luminescence ma lona felafolafoa'i fe'avea'i ma lanu fa'asino igoa. E masani lava, o le faasoasoaina o le malosiaga fa'apitoa e fa'atusalia e le tusitusiga S(λ). Pe a pa'ū le malosi faʻaaliga i le 50% o lona tau i itu uma e lua o le tumutumu, o le eseesega i le va o galu e lua (Δλ=λ2-λ1) o le fusi faʻapitoa.


5, lanu vevela ma lanu rendering faasinoupu o le paʻepaʻe LED

Mo se fa'apogai malamalama e pei o le LED pa'epa'e e fa'auluina le malamalama pa'epa'e tele, e mafai e fa'amaopoopo chromaticity ona fa'aalia sa'o le lanu manino o le puna malamalama, ae o le tau fa'apitoa e faigata ona fa'afeso'ota'i ma le malamalama lanu malamalama masani. E masani ona taʻua e tagata le lanu moli-lanu mumu e pei o le "lanu mafanafana", ma o le sili atu o le mumu po o sina lanu lanumoana e taʻua o le "lanu malulu". O le mea lea, e sili atu le faʻaogaina o le faʻaogaina o le vevela lanu e faʻaalia ai le lanu malamalama o le puna malamalama.


7, le faatinoga vevela o le paʻepaʻe LED

O le faʻaleleia atili o le faʻamalamalamaina o le faʻamalamalamaina o le LED ma le mana mo moli o se tasi lea o mataupu autu i le atinaʻe o loʻo iai nei o le alamanuia LED. I le taimi lava e tasi, o le vevela o le PN o le LED ma le faʻafitauli o le vevela o le fale e sili ona taua, ma e masani ona faʻaalia e faʻamaufaʻailoga e pei o le vevela, vevela mataupu, ma le vevela vevela.


8, saogalemu faʻavevela o le paʻepaʻe LED

I le taimi nei, o le International Electrotechnical Commission (IEC) e faʻatusalia oloa LED ma manaʻoga o lasers semiconductor mo suʻega saogalemu ma faʻataʻitaʻiga. Talu ai o le LED o se faʻalava vaapiapi, maualuga-malamalama moli-emitting masini, mafaufau o lona radiation e ono afaina ai le mata o le tagata, o le tulaga faʻavaomalo o loʻo faʻamaoti ai tapulaʻa ma metotia suʻega mo faʻamalama lelei mo LED faʻaaogaina i taimi eseese. Saogalemu faʻavevela mo faʻamalama oloa LED o loʻo faʻatinoina nei e avea o se manaʻoga saogalemu i totonu o Europa ma le Iunaite Setete.


9, le faʻamaoni ma le ola o le paʻepaʻe LED

O fua fa'atuatuaina e fa'aogaina e fua ai le gafatia o LED e fa'atino lelei i le tele o si'osi'omaga. O le olaga atoa o se fuataga o le aoga aoga o se oloa LED ma e masani ona faʻaalia i tulaga o le aoga aoga poʻo le mutaaga o le olaga. I le faʻaaogaina o moli, o le ola aoga o le taimi e alu ai le LED e pala i le pasene o le tau muamua (tau faʻatonuga) i le mana faʻatatau.

(1) Ole olaga masani: O le taimi e faʻaalu mo se vaega o LED e faʻamalamalamaina i le taimi lava e tasi, pe a oʻo i le 50% le aofaʻi o LED e leʻi susulu ile 50% pe a maeʻa se vaitaimi.

(2) Olaga tau tamaoaiga: Pe a iloiloina uma le faʻaleagaina o le LED ma le faʻaitiitia o le gaosiga o le malamalama, o le gaosiga tuʻufaʻatasia e faʻaitiitia i se vaega o le taimi, o le 70% mo faʻamalama i fafo ma le 80% mo faʻamalama i totonu.