Inquiry
Form loading...

O mea taua ole mamanu fa'apitoa mo le LED Grow Light

2023-11-28

O mea taua ole mamanu fa'apitoa mo le LED Grow Light


O le fa'agasologa o le totōina e fuafua ai le mamanu fa'apitoa. O le mamanu ma le gaosiga o le moli tuputupu aʻe o le faʻamautinoaina lea o le sili ona lelei o le lelei o le malamalama e manaʻomia e le faʻagasologa o le totoina. O nei uiga o le malamalama tuputupu ae e iloa ai le lavelave ma le eseese o le mamanu spectral laau.

 

O le Grow Light e a'afia ai tau o le PPFD

E masani lava, o le faagasologa o le totoina e manaʻomia le tuʻuina atu o se aofaʻi o le radiation i aso taʻitasi e faʻavae i luga o se tulaga malamalama lelei, poʻo se PPFD tau o le toto toto (o nisi o faʻatoʻaga e manaʻomia ai le YPFD) ma se photoperiod, lea e fuafua ai le PPFD tau ma photoperiod, ma le mamanu. e tusa ai ma le tau o le PPFD. Fa'atatau le tau o le PPF (po'o le tau YPF) o le fa'apogai o le LED a'o le'i faia se ata fa'apitoa.

E tatau ona matauina iinei i lalo o le tau lava puna malamalama PPF tau, eseese mamanu tufatufaina malamalama, vevela dissipation mamanu ma taavale mamanu taitai atu i eseesega taua i PPFD tau. Ole fa'agasologa ole gaosiga o lo'o i ai se aafiaga tele i le fa'aogaina lelei ole malosiaga ole fa'atupu malamalama. O lenei aafiaga e mafai ona faʻaaogaina. Ole maualuga ole tau ole PPF ma le PPFD ile watt ole eletise, ole sili atu.

 

Pe a talanoa e uiga i le Grow Light spectrum, naʻo le sili ona talafeagai e sili ona lelei.

Ona o le fusi o alaleo o le LED tuputupu aʻe malamalama e mafai ona mamanuina, o le fusi o alaleo e faʻaalia le eseesega. Ole alaleo ole moli tuputupu a'e ta'itasi e sili ona fa'asalalauina e le fa'ailoga. O iinei matou te faamamafa atu ai o le fusi o alaleo e sili ona talafeagai e sili ona lelei. O se faiga fa'ato'aga fa'apitoa, o le taumafai e fa'atupu le alaleo o le LED e le o se manatu lelei lelei, ma o le maualuga o le fa'atulagaina o fusi o alaleo o lo'o fa'aalu i le lelei o le totoina ma le fa'aumatiaina o le mana.

 

Taulai atu i le lelei o moli laau

O le faʻaogaina o le moli o le moli laau o le fua faatatau lea o le tau o le PPF o le moli i le tau o le PPF o le punavai malamalama. O lenei tau e itiiti ifo i le 1, lea e feso'ota'i ma le fa'ailoga fa'avasega lona lua. O le lelei o le faʻalauteleina o le moli moli e masani lava i le va o le 0.9 ma le 0.5, ma o le faʻaogaina o le moli e aʻafia ai le laau. Le faʻasologa o le faʻaaogaina o le malosi ma le faʻaogaina o le moli, o le lelei o le moli laau ma le mamanu tioata e le sili atu i le 0.8.

 

E uiga i fua fa'atusa

E oʻo mai i le taimi nei, o loʻo faʻaaogaina pea e le tele o moli o loʻo faʻaogaina le fua o le pu i alaleo eseese pe a talanoa e uiga i le fua faʻatatau. Talu ai e le mafai e le fua faʻatatau o le vaʻa ona atagia le aofaʻi o le radiation, o lenei faʻafitauli e manaʻomia ona malamalama i faʻamatalaga o le puʻe LED. O le pusi LED e tusa ma le lapo'a tutusa. O le mana susulu ua fa'avasegaina ma tu'uina atu. Ole alaleo ole LED e tu'uina atu e le va'aiga va'aia e mafai ona i ai se 30% fa'asese, o se tasi lea o mafua'aga mo le eseesega i le a'afiaga o vaega eseese o le oloa lava e tasi.