Inquiry
Form loading...

Talosaga moli soka ma fuafuaga faʻapipiʻi

2023-11-28

Talosaga moli soka ma fuafuaga faʻapipiʻi


Tele malae soka masani:

O le malae lakapi ta'i 5-a-itu e faatafafa ma le umi e 25-42m ma le lautele e 15-25m. Po o le a lava le tulaga, o le nofoaga o le tauvaga faavaomalo e tatau ona: 38 ~ 42m umi ma 18 ~ 22m lautele.

Tele malae soka 7-a-itu: umi 65-68m, lautele 45-48m

O le malae lakapi 11 itu e 90-120m le umi ma le lautele e 45-90m. O le faʻasalalauga faʻavaomalo tulaga maualuga o le 105-110m ma le lautele o le 68-75m. O le faʻamalamalamaina o le malae lakapi e mafai ona vaevaeina i: malae soka i fafo ma malae soka i totonu. O tulaga faʻamalamalamaga o le malae soka i fafo (i totonu) e faʻapea: faʻaaʻoaʻoga ma faʻafiafiaga gaoioiga faʻamalamalamaina 200lx (300lx), tauvaga amateur 300lx (500lx), tauvaga faʻapolofesa 500lx (750lx), masani faʻasalalauga TV 1000lx (1000lx), tele-scale fa'asalalauga fa'ava-o-malo HDTV fa'asalalauga 1400lx (>1400lx), tv fa'alavelave fa'afuase'i 1000lx (750lx).


E tele auala e faʻatulaga ai le moli o le malae lakapi:

2. Fa'atulagaina o tulimanu e 4:

Fa'aaliga: Fa pou moli o lo'o fa'atulagaina i fafo atu o sone tulimanu e fa, ma e tatau fo'i ona tu'u i fafo o le laina masani o le va'aiga a tagata ta'aalo. O pou lamepa diagonal e masani ona i luga o le faʻalauteleina o le faʻailoga o le malae lakapi;

Tulaga pou moli: A leai se faʻasalalauga TV, o le 5° i fafo o le laina ogatotonu ma le 10° i fafo o le laina pito i lalo o tau aupito maualalo. O le pou moli e mafai ona tuʻuina i le lanu mumu i le Ata 2. O loʻo i ai se nofoaga faʻasalalauga TV. Ole pito i fafo ole laina pito i lalo e le tatau ona i lalo ole 15°.

Moli malae lakapi ma mea e teu ai moli: Ina ia sili atu le faʻatonutonuina o le susulu, o le faʻataʻitaʻiga o moli malae lakapi e le tatau ona sili atu nai lo le 70 °, o lona uiga, o le paolo o moli lakapi e tatau ona sili atu nai lo le 20 °.

Fa'ata'ita'iga o le moli: O le fa'apipi'i fa'apipi'i momepi malae lakapi e tatau ona fa'asaga i luma i le 15° e puipuia ai le laina pito i luga o moli mai le polokaina e le laina pito i lalo o moli, ma mafua ai le leiloa o le malamalama ma le le tutusa o le malamalama i luga o le malae.


2. Fa'atulagaina i itu uma e lua

(1) Fuafuaga fusi mama

Faʻaaliga: E masani lava o loʻo i ai tulaga, o le faʻalava i le pito i luga o le faʻamau e mafai ona lagolagoina le masini moli, o le faʻapipiʻiina o le fusipaʻu moli o se ituaiga o faʻasologa i tua, ma faʻaaogaina le fusi moli faʻaauau. O le taimi nei ua fa'aaogaina fo'i le fa'avasegaga o fusi mama fa'asoa. Pe a faʻatusatusa i le faʻatulagaina o tulimanu e fa, o moli faʻamalama e tuʻuina atu e latalata i le malae taʻalo ma e sili atu le faʻamalamalamaga.

Tulaga o le fusipaʻu: Ina ia mafai ona faʻatumauina le sikoa ma le au taaalo e osofaʻi latalata i le tulimanu o loʻo i ai tulaga lelei o le vaʻaia, e le mafai ona tuʻuina le masini moli a itiiti ifo i le 15 ° i itu uma e lua o le laina pito i lalo e faʻatatau i le ogatotonu o le laina sikoa. E tusa ai ma le 2007, ua faia e le soka faavaomalo ni tulafono fou, ma ua faʻalauteleina le lautele o le le mafai ona faʻapipiʻi moli.


Nofoaga e le mafai ai ona moli

(a) E leai se moli e mafai ona tuʻuina i totonu ole 15° tulimanu i itu uma e lua o le laina pito i lalo.

(b) E le tatau ona tuu le moli i le avanoa 20 tikeri agai i fafo mai le laina pito i lalo ma i se tulimanu o le 45° i le faalava.

Fuafuaga maualuga o le fusi mama: h = vaeluagalemu i le pou molī mamao d* fa'ata'ita'i fa'alava (Ø ≥ 25 °)

Maualuluga o le fasi moli

(2) Fa'atulagaina o pou e tele

Fa'aaliga: E masani ona tu'u le tele o pou i itu uma e lua o le ta'aloga. I le tulaga masani, o le maualuga o pou o le moli-tele-bar e mafai ona maualuga atu nai lo le pito i lalo o tulimanu e fa. O le pou tele-lamepa o loʻo faʻatulagaina i se faʻamaufaʻailoga faʻatasi ma se faʻatulagaga valu-pa.


Tulaga pou moli: aloese mai le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le sikoa ma le 'au osofaʻi. O le ogatotonu o le laina sikoa e faʻaaogaina e fai ma faʻamatalaga, ma e le mafai ona faʻatulagaina le pou moli i totonu ole 10 ° o itu o le laina pito i lalo.