Inquiry
Form loading...

Fa'afitauli e tatau ona nofouta i moli LED i fafo

2023-11-28

Le tele o mataupu e tatau ona nofouta i le mamanu o lamepa LED i fafo



1.E tatau i le au faʻamalama i fafo ona mafaufau i le siosiomaga galue o moli LED i fafo

Ona o le lavelave o le siosiomaga faigaluega, o loʻo aʻafia ai faʻamalama i fafo o le LED i tulaga masani e pei o le vevela, moli ultraviolet, susu, timu, timu, oneone, kesi kemisi, ma isi. I le aluga o taimi, o le faʻafitauli o le faʻaleagaina o le malamalama o le LED e ogaoga. O le mea lea, e tatau i le au faʻamalama i fafo ona mafaufau i le aʻafiaga o nei mea faʻapitoa i fafo i luga o moli i fafo o le LED pe a mamanuina.

2. O le a le mea e tatau ona gauai i ai i le filifilia o mea e faʻafefe ai le vevela mo lamepa LED i fafo

O le pusa i fafo ma le vevela vevela ua mamanuina ina ia tuʻufaʻatasia e foia ai le faʻafitauli o le vevela o le LED. O lenei metotia e sili ona lelei, ma o le alumini poʻo le alumini alumini, kopa poʻo le kopa paʻu, ma isi mea faʻapipiʻi e lelei le vevela e masani ona faʻaaogaina. O le fa'afefeteina o le vevela o lo'o i ai le fa'afefeteina o le vevela o le ea, fa'afefeteina o le vevela fa'amalieina o le matagi malosi ma le fa'afefe o paipa vevela. (O le faʻafefe o le vevela o le Jet o se ituaiga o paipa vevela, ae o le fausaga e sili atu ona faigata.)

3. Fa'atekonolosi fa'apipi'i va'aiga pu'e LED fafo

I le taimi nei, o lamepa LED (tele moli auala) gaosia i Saina e tele lava ina faʻapipiʻiina e ala i le faʻaogaina o le 1W LED i le tele o manoa ma tutusa. O lenei metotia e maualuga atu le tete'e atu i le vevela nai lo tekinolosi fa'apipi'iina, ma e le faigofie ona maua ni lamepa maualuga. Pe mafai foʻi ona faʻapipiʻiina i le 30W, 50W poʻo le tele foi o modules e ausia ai le mana manaʻomia. O mea faʻapipiʻi o nei LED o loʻo faʻapipiʻiina i le epoxy resin ma faʻapipiʻi i le silicone. O le eseesega i le va o le lua o le epoxy resin afifi e le lelei le vevela ma e faigofie ona matua i le taimi. O le pusa silicone e sili atu i le vevela ma e tatau ona filifilia pe a faʻaaoga.

E sili atu le faʻaaogaina o le tele-chip ma le vevela e pei o se afifi atoa, poʻo le faʻaaogaina o se pusa alumini substrate multi-chip package ona faʻafesoʻotaʻi lea o mea e sui ai vaega poʻo le gaʻo faʻafefe vevela i le vevela, ma le faʻafefeteina. o le oloa e maualuga atu nai lo le oloa faʻapipiʻiina ma le masini LED. Le itiiti ifo i le tasi i le lua teteʻe vevela, lea e sili atu ona faʻaogaina i le faʻafefe o le vevela. Mo le faʻaogaina o le LED, o le module substrate e masani lava o se kopa kopa, ma o le fesoʻotaʻiga ma le vevela i fafo o le faʻaaogaina lea o se mea lelei suiga vaega, poʻo se gaʻo faʻafefete lelei e faʻamautinoa ai e mafai ona tuʻuina atu le vevela i luga o le kopa kopa. o le vevela i fafo i le taimi. O le alu i luga, afai e le lelei le gaioiga, o le a faigofie ona mafua ai le faʻaputuina o le vevela e mafua ai ona maualuga le maualuga o le vevela o le module, lea o le a aʻafia ai le gaioiga masani o le puʻe LED. E talitonu le tusitala: o le tele-chip package e talafeagai mo le gaosiga o moli faʻapipiʻi lautele, faʻapipiʻi module e talafeagai mo avanoa faʻatapulaʻa avanoa e gaosia ai moli taʻitaʻia faʻapipiʻi (e pei o moli mo moli autu o taavale, ma isi).

4. O suʻesuʻega i luga o le mamanu o le faʻapipiʻi moli moli i fafo o se vaega autu o le moli LED. O lona foliga, voluma ma le vevela i luga ole vaega e tatau ona mamanuina ina ia aoga. O le radiator e laʻititi tele, o le vevela galue o le moli LED e maualuga tele, e aʻafia ai le faʻaogaina o le Luminous ma le umi, pe afai e tele naua le radiator, o le faʻaaogaina o mea e faʻateleina ai le tau ma le mamafa o le oloa, ma o le tauvaga o le oloa o le a faaitiitia. E taua tele le mamanuina o se faʻamalama moli LED talafeagai. O le mamanu o le vevela e iai vaega nei:

1. Faʻamatalaina le mana e manaʻomia e moli LED e faʻaumatia ai le vevela.

2. Fuafua nisi faʻamaufaʻailoga mo le vevela vevela: o le vevela faʻapitoa o le uʻamea, le faʻaogaina o le vevela o le uʻamea, le faʻafefeteina o le pu, le faʻafefe o le vevela, ma le faʻafefe o le ea o loʻo siomia ai.

3.Determine le ituaiga o le taape, (convection convection cooling, malosi matagi cooling, vevela paipa cooling, ma isi auala dissipation vevela.) Mai le tau faʻatusatusaga: convection faʻanatura malulu tau maualalo, malosi matagi malulu, vevela paipa cooling tau e maualuga atu. , jet cooling tau e sili ona maualuga .

4. Su'esu'e le maualuga o le vevela o lo'o fa'aagaina mo moli fa'amalama (ambient temperature fa'atasi ai ma le fa'ae'eina o le vevela o le luminaire)

5. Fa'atatau le voluma ma le vaega e fa'amama ai le vevela o le fa'avevela. Ma fuafua le foliga o le vevela vevela.

6. Faʻatasi le radiator ma le moli LED i totonu o se moli atoa, ma galue i luga mo le silia ma le valu itula. Siaki le vevela o le moli i le vevela o le potu o le 39 °C - 40 °C e vaʻai pe faʻamalieina manaʻoga vevela e faʻamaonia pe saʻo le faʻatusatusaga. Tulaga, ona toe fa'atatau lea ma fetu'utu'una'i vaega.

7. O le faʻamaufaʻailoga o le radiator ma le paʻu moli e tatau ona le susu ma le pefu. E tatau ona fa'aofuofu le pa'u pa'u tuai po'o le pa'u silikoni i le va o le ufiufi o le lamepa ma le vai vevela. E tatau ona fa'amauina i fa'amau u'amea e fa'amautinoa ai le susu ma le pefu. Matā'upu, e fa'atatau i fa'amatalaga fa'apitoa fa'apitoa mo moli i fafo na fa'asalalauina e Saina, fa'apea fo'i ma fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga mo moli auala i le taulaga, o le malamalama taua lea a le au fa'amalama i fafo.