Inquiry
Form loading...

Le mana'omia o le fa'amamago o le vevela

2023-11-28

2. Manaomia o le faʻafefe o le vevela

O faʻamatalaga talafeagai o loʻo faʻaalia ai pe a sili atu le vevela i se tau faʻapitoa, o le faʻaletonu o le masini o le a faʻatupulaʻia faʻafuaseʻi, ma o 2 ° C uma o le faʻaopoopoga o le vevela vaega o le a faʻaitiitia ai le faʻalagolago i le 10%. Ina ia faʻamautinoa le ola o le masini, o le vevela o le pn junction e masani lava ona manaʻomia i lalo ole 110 ° C. Aʻo faʻatuputeleina le vevela o le pn junction, o le a faʻafefeteina le umi o le uila o le masini LED paʻepaʻe. I le 100 ° C. O le galu umi e mafai ona suia mai le 4 i le 9 nm mumu, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le phosphor, o le a faʻaitiitia le malosi o le malamalama, ma o le a sili atu le leaga o le chromaticity malamalama paʻepaʻe. I le vevela o le potu, o le malamalama o le LED o le a fa'aitiitia e tusa ma le 1% ile lita ole vevela. Pe a faʻatulagaina le tele o LED i se faʻamaʻi e fausia ai se moli paʻepaʻe paʻepaʻe, o le faʻafitauli o le vevela o le vevela e sili atu ona ogaoga, o lea o le foia o le faʻafitauli o le vevela o le vevela ua avea ma mea e manaʻomia muamua mo le faʻaogaina o le eletise. Afai o le vevela e maua mai i le taimi nei e le mafai ona faʻaumatia i le taimi ma o le vevela o le pn junction o loʻo tausia i totonu o le avanoa faʻatagaina, o le a le mafai ona maua se moli mautu ma tausia se ola masani moli.

Manaoga faʻapipiʻi LED: Ina ia mafai ona foia le faʻafitauli o le vevela o le faʻapipiʻiina o le eletise maualuga, o le au mamanu ma le gaosiga o masini i totonu o le atunuʻu ma fafo ua faʻamalosia le faʻaogaina o le masini i tulaga o le fausaga ma meafaitino.

(1) Fa'atulagaga o afifi. Ina ia foia le faafitauli dissipation vevela o le afifiina maualuga-mana LED, fausaga eseese ua atiina ae faava o malo, aemaise lava e aofia ai le silicon-faavae flip-chip (FCLED) fausaga, fausaga laupapa matagaluega-faavae uamea, ma fausaga micro-pump; A maeʻa ona faʻatulagaina le faʻapipiʻiina o le afifi, o le faʻafefe o le faʻaogaina o le faiga e faʻaititia atili e ala i le filifilia o mea eseese e faʻaleleia ai le faʻaogaina o le vevela o le faiga.