Inquiry
Form loading...

Si'osi'omaga moli nofoaga ta'aloga

2023-11-28

Si'osi'omaga moli nofoaga ta'aloga


O le siosiomaga malamalama o le nofoaga o se faiga e aofia ai le tele o elemene lelei o moli taʻaloga, faʻapea foʻi ma le faʻatulagaina o moli nofoaga ma elemene mamanu moli. O elemene autu o le photophysical o moli nofoaga o le lanu malamalama, faʻatinoga o lanu, faʻaaliga pupula, ma le aafiaga stroboscopic. O elemene autu faʻapitoa o le faʻatulagaina o moli o le nofoaga ma le faʻamalama o le tulaga o le faʻamalamalamaina o le nofoaga ma le tau o le faʻamalamalamaina o le lagi ma le tutusa o le malamalama.


Elemene Photophysical 1: Lanu malamalama.

O lo'o fa'aaogaina nei i le badminton, tenisi laulau, pasiketipolo, volipolo, soka, ma isi, moli ta'aloga mo nofoaga ta'aloga. E masani ona faʻaaogaina o le 400W molī halide uʻamea, taʻitaʻia-maualuga le malosi-sao moli, maualuga-auala moli electrodeless, T5 malosi-sefe lamepa malae laina laina, lilivau U-ituaiga maualuga-malosi moli moli, 6U-60W maualuga-auala. moli fa'asao malosi. O lanu malamalama o nei moli nofoaga e ono e le tutusa, ma o le tele o moli paʻepaʻe e foliga mai e le o le la. O le moli paʻepaʻe o le maualuga o le vevela lanu e foliga mai o le la, ae o le mea moni e le o le la moni.

O le moli o le malae o le moli o le nofoaga e tatau ona lanu o le la, ma le vevela lanu o le moli o le malae e tatau ona tusa ma le 5000K-6000K.


Elemene Photophysical 2: maualuga le fa'atinoina o lanu.

O le maualuga o le lanu e faʻaalia ai le faʻatinoga o moli malae, o le manino ma sili atu le moni o le lanu o mea faitino ma spheres, ma latalata i le faʻamalamalamaga lelei ma le aafiaga o le susulu o le la. O le fa'ailoga lanu lanu R o le susulu o le la o le 100%, ma o le maualuga o le tau o le R o le fa'ailoga lanu moli fanua, o le maualuga lea o le fa'atinoina o le lanu o moli malae ta'alo.

I lalo o le tulaga o le malamalama faʻalava ma le faʻamalamalamaina i luga ole laiga, o moli taʻaloga ma le maualuga o le faʻatinoga o lanu e filifilia, ma o moli o le fanua e fausia e moli toniga matrix e faʻaaogaina. O le susulu, manino, faʻamaoni ma le mafanafana o moli o le nofoaga e sili atu le maualuga nai lo le lelei o moli ma faʻamalamalamaga o moli o le nofoaga e faʻatino ai le lanu maualalo. Le fa'ailoga lanu lanu R e le tatau ona la'ititi ifo i le 70, e tatau ona i luga a'e o le 80, ae sili i luga ole 85.


Elemene Photophysical 3: leai se aafiaga matautia o le stroboscopic.

O le malosi o le stroboscopic o le moli o le malae e galue i le mata o le tagata ma e mafai ona mafua ai aʻafiaga stroboscopic i le faʻaogaina o le vaʻaia. E le sa'o le ta'ita'i atu i le fa'atulagaina o va'aiga, po'o le fa'atupu fa'aletagata ma mafua ai le vaivai.

Mo moli AC o lo'o fa'aosoina e le malosi AC, so'o se mana AC e iai le fa'avevesi i lalo ole 40 kHz (vaiaso) o le a maua ai le malosi o le stroboscopic ma aafiaga stroboscopic. Na'o luga a'e o le 40 kHz (vaiaso), sili atu i le 45 kHz (vaiaso) pe sili atu. O le moli o le nofoaga e mafai ona lamolemole, e le fesuisuiai, ma e leai se malosi stroboscopic ma stroboscopic aafiaga matautia.


Elemene fa'aletino 4: leai se mata'utia.

O le taimi lava e susulu ai le moli o le nofoaga, o le a masani ona vaʻaia e le au taʻalo se pupuni moli susulu ma susulu i le tele o nofoaga ma le tele o tulimanu, ma o le a latou le vaʻaia le siʻosiʻomaga o lele i le ea. O le tele o le malosi o le susulu o moli nofoaga o taaloga ma moli taʻaloga, o le sili atu foi lea o le leaga o le faʻaleagaina o le moli o le nofoaga. Ua tele galuega fa'amalama mo nofoaga ta'aloga a tagata. Aua o le moli o le malae taalo e pupula, pupula, ma pupula e matua ogaoga e le mafai ona tuʻuina atu ma e tatau ona toe faʻatulagaina.

O le fa'atulagaina o le malosi fa'apitoa o le moli malae e mafai ona latalata i le fa'asoa fa'asoa o alaleo vaaia o le la. O le malosi o le susulu o le moli o le malae o le a sili ona laʻititi, o le faʻaleagaina o le susulu e sili ona maualalo, pe leai foi se aʻafiaga o lamatiaga. Mo moli taʻaloga, o le vevela lanu e tusa ma le 5000-6000K, o le lanu o le la o moli taʻaloga, o le malosi o le susulu o le a sili ona itiiti, ma o le faʻaleagaina o le susulu o le a laʻititi.