Inquiry
Form loading...

Fa'asologa o moli malae

2023-11-28

Fa'asologa o moli malae

O le malae ta'alo ose fale ta'aloga i fafo e mafai ona fa'atauva i ta'aloga ta'aloga. E masani ona aofia ai nofoaga o tauvaga, nofoaga o fa'ata'ita'iga ma siaki, faletele, potu fesoasoani ma nofoaga. Talu ai ona o le malae o se nofoaga e tauva ai, o le avanoa o le fola e faatele i le tele o taimi e sili atu nai lo le malae taalo lautele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sili ona faʻaaogaina o le poloketi lakapi ma malae taʻavale ma malae, o le mamao i le va o sini e lua o le 105 ~ 110m, ma o le malae taʻavale e siʻomia le malae lakapi. O le mea lea, o le malae ta'alo o se vaega taua o ta'aloga ta'aloga mamanu ma lavelave. E naʻo le faʻamalieina o manaʻoga o tagata taʻalo mo le tauvaga ma le matamataina o le au maimoa, ma ia faʻamalieina manaʻoga o le puʻeina o TV ma faʻasalalauga TV mo le vevela lanu, faʻamalamalamaina ma le tutusa o moli. O lenei manaʻoga e sili atu le maualuga nai lo manaʻoga o tagata taʻalo ma tagata faʻalogo. E le gata i lea, o le auala moli o mea moli e tatau ona vavalalata ma le fuafuaga atoa o le malae taalo ma le fausaga o le grandstand. Aemaise lava, o le tausiga o mea moli e fesoʻotaʻi vavalalata ma le fausaga fausaga ma e tatau ona mafaufau loloto i ai.

 

O le mamanu o moli o le malae taalo e faʻaalia i moli tetele ma mamao mamao. O le mea lea, e masani ona fa'aaogaina e moli o le nofoaga ia moli lologa maualuga. E fa ituaiga o moli: fa-olo, tele-olo, fusi mama ma hybrid. O le fea metotia e faʻaaogaina e faʻatatau i uiga ma le fausaga o le fale taʻaloga. I le faʻatulagaina o moli, o le moli o le faletele ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le malae taʻalo e tatau foi ona mafaufauina ina ia mautinoa le saogalemu o le aveeseina.

I le tulaga o le AC power supply, o le a maua e tagata taʻavale se aafiaga stroboscopic pe a vaʻavaʻai i se siʻosiʻomaga televave, aemaise lava pe a maualuga le saoasaoa o le gaioiga; i le taimi lava e tasi, o le a matua aafia ai faasalalauga i le TV. Mo lenei faʻamoemoe, e tatau ona faʻaosoina le moli lolovaia e se eletise e tolu vaega. Pe a faʻafesoʻotaʻi le eletise e tolu-vase, o le numera o moli e fesoʻotaʻi i vaega taʻitasi e tutusa, ma o le moli e faʻaosoina mai matauila o vaega eseese o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le gaioiga, ma e mafai ona faʻaumatia le aafiaga stroboscopic.

 

1. Auala mo moli auala ma fanua

O ta'aloga ta'avale ma ta'aloga e masani ona fa'atutuina le oso maualuga, oso umi, pou, togi ma le soka i le ogatotonu. O le nofoaga e si'omia e alavai. O le tulaga masani e alu i le 400m, ma tu i itu uma o le nofoaga poʻo le tasi itu. E masani ona tolu auala e faʻapipiʻi ai le moli o le ala ma le fanua: faʻapipiʻi i luga o le pou, faʻapipiʻi i luga o le olo ma faʻapipiʻi le moli e faʻaaoga ai le fausaga o le malae lava ia. Mo mea fa'apipi'i i pou ma olo, o le pou po'o le moli o le ava e le itiiti ifo i le 1 mita le mamao mai le pito i fafo o le auala e puipuia ai tagata ta'a'alo mai le manu'a i le a'afiaga. Ole maualuga ole pou poo le moli o le ava e tusa ma le 45m. Ole maualuga fa'apipi'i talafeagai e taua tele mo le fa'atonutonuina o le pupula o le malae ma fa'aitiitia le masaa i fafo ole malae. O le i'uga sili o le fa'amautinoaina o le fa'ailoga pupula GR e itiiti ifo i le 50.

 

2. Auala moli malae soka

E tusa ai ma le FIFA, o le umi o le malae lakapi e 105m i le 110m ma le lautele e 68m i le 75m. E le tatau ona i ai ni fa'alavelave ia le itiiti ifo i le 5m i fafo o le laina pito i lalo ma le itu o le laina ina ia mautinoa le saogalemu o tagata taaalo. E lua fa'atulagaga fa'avae mo le fa'amalamalamaga o le nofoaga: fa'atulagaina o tulimanu e fa (o lo'o fa'apipi'i le moli i luga o le olo maualuga e lata ane i le fa'alautelega fa'asolo o le kosi), ma o le nofoaga fa'apipi'i o le moli o tulimanu e fa e fa'atulaga ile 5:00 i luga ole laiga. pito i tua ma le 15 tikeri mai le laina pito i lalo. O le maualuga e fa'atatau i lalo: h=dtgφ, h=le maualuga o le moli o le ava; d=le mamao mai le kickoff point o le faamasinoga i le moli o le ava; o le tulimanu i le va o le kickoff point o le malae taalo ma le pito i lalo ma le pito i luga o le moli, e manaʻomia le sili atu i le 25 tikeri; O le faʻapipiʻiina o moli e fai si maualalo ma o moli o loʻo tu i itu uma o le vasega. O le faʻatulagaga pito i tua e mafai ona vaevaeina i ni auala se lua: faʻapipiʻi tele-tower (rod), 2, 3 poʻo 4 olo (rods) i le itu o le faamasinoga; fa'apipi'i fusi mama, moli fa'apipi'i i luga o le fa'alo po'o luga o le auala, moli ma le fa'atulagaina o le malae Ta'alo se fasi moli e tutusa ma pito.