Inquiry
Form loading...

Tikoloho ea mabone a sebaka sa lipapali

2023-11-28

Tikoloho ea mabone a sebaka sa lipapali


Tikoloho e khanyang ea sebaka sena ke sistimi e kenyelletsang likarolo tse 'maloa tsa boleng ba mabone a lipapali, hammoho le moralo oa mabone a sebaka le likarolo tsa mohlala oa mabone. Lintlha tsa mantlha tsa mabone a sebaka sena ke 'mala o bobebe, ts'ebetso e bonts'ang mebala, glare effect, le stroboscopic effect. Lintlha tse ka sehloohong tsa tekheniki tsa moralo oa mabone le mokhoa oa ho bonesa ke boleng ba leseli le otlolohileng le boleng ba mabone a holimo le ho tšoana ha leseli.


Photophysical element 1: Mmala o kganyang.

Hajoale e sebelisoa ho badminton, tennis ea tafole, basketball, volleyball, bolo ea maoto, joalo-joalo, mabone a lebala la lipapali bakeng sa libaka tsa lipapali. Hangata ho sebelisoa lebone la halide la tšepe la 400W, lebone la ho boloka matla a phahameng a LED, lebone la motlakase le se nang matla, T5 e bolokang matla lebone la lebala la lipapali, lebone la U-mofuta oa matla a phahameng a pholosang matla, 6U-60W high-frequency. lebone le bolokang matla. Mebala e khanyang ea mabone ana a tšeletseng a sebaka ha e tšoane hantle, 'me boholo ba leseli le lesoeu le shebahalang ha se hakaalo-kaalo letsatsi. Leseli le lesoeu la mocheso oa 'mala o phahameng le shebahala joaloka letsatsi, empa moelelo hase letsatsi la sebele.

Lebone la lebala la lebala la lipapali e lokela ho ba 'mala oa letsatsi,' me mocheso oa 'mala oa mabone a lebala o lokela ho ba 5000K-6000K.


Photophysical element 2: ts'ebetso ea ho fana ka mebala e phahameng.

Ha mabone a lebala la lipapali a fana ka mebala e phahameng, 'mala oa lintho tse chitja le oa 'nete o hlakile le ho feta, 'me o atamela haufi le boleng le phello ea khanya ea letsatsi. Lenane la tlhahiso ea mebala ea R ea khanya ea letsatsi ke 100%, 'me ha boleng ba R ba lebone la lebala le fana ka index ea mebala bo phahame, ho tla ba le ts'ebetso e phahameng ea mabone a lebala la lipapali.

Tlas'a maemo a khanya e otlolohileng le khanya e otlolohileng, mabone a lipapali a nang le ts'ebetso e phahameng ea ho fana ka mebala a khethoa, 'me mabone a masimo a hahiloeng ka mabone a seaparo sa matrix a sebelisoa. Ho khanya, ho hlaka, bonnete le boiketlo ba mabone a sebaka sena a phahame haholo ho feta boleng ba mabone le litlamorao tsa mabone a sebaka sa tšebetso a mebala e tlase. Lenane la tlhahiso ea mebala R boleng ha lea lokela ho ba ka tlase ho 70, le lokela ho ba ka holimo ho 80, haholo-holo ka holimo ho 85.


Photophysical element 3: ha ho kotsi ea phello ea stroboscopic.

Matla a stroboscopic a mabone a lebala la lipapali a sebetsa mahlong a motho mme a ka baka litlamorao tsa stroboscopic tsamaisong ea pono ea pono. Ho lebisa sebakeng sa pono ha hoa nepahala, kapa ho etsa hore ho be le pono e fosahetseng le ho baka mokhathala oa pono.

Bakeng sa mabone a AC a tsamaisoang ke matla a AC, matla afe kapa afe a AC a nang le maqhubu a ho khanna a ka tlase ho 40 kHz (beke) a tla hlahisa matla a stroboscopic le litlamorao tsa stroboscopic. Ke ka holimo ho 40 kHz (libeke), ka ho khetheha ho fihlela ho 45 kHz (libeke) kapa ho feta. Mabone a sebaka a ka ba bonolo, a sa feto-fetohe, 'me ha ho na matla a stroboscopic le kotsi ea phello ea stroboscopic.


Photophysical element 4: ha ho kotsi e phatsimang.

Hang ha mabone a sebaka a se a khanya, hangata libapali li tla bona kharetene e khanyang le e benyang libakeng tse ngata le li-angles tse ngata, 'me li ke ke tsa bona pherekano e fofang moeeng. Ha matla a phatsimang a mabone a sebaka sa lipapali le mabone a lipapali a ntse a eketseha, ho na le tšenyo e mpe le ho feta ea mabone a mabone a sebaka sa lipapali. Ho se ho ntse ho e-na le merero e mengata ea mabone bakeng sa libaka tsa lipapali tsa setso. Hobane mabone a lebala la lipapali a phatsima, a phatsima ebile a khanya hoo a ke keng a fanoa 'me a tlameha ho hlophisoa bocha.

Sebopeho sa matla a spectral sa khanya ea lebala la lipapali se ka ba haufi le karolelano ea kabo ea mahlaseli a bonahalang a letsatsi. Matla a phatsimang a mabone a lebala la lipapali e tla ba a manyane ka ho fetesisa, tšenyo e benyang e tlase ka ho fetesisa, kapa ha ho na phello ea kotsi e benyang. Bakeng sa mabone a lipapali, mocheso oa 'mala o pota-potile 5000-6000K,' mala oa letsatsi oa mabone a lebala la lipapali, matla a khanyang a tla ba a manyenyane ka ho fetisisa, 'me tšenyo ea mahlaseli e tla ba e fokolang.