Inquiry
Form loading...

Stadium Lighting Stroboscopic Effect Kotsi

2023-11-28

Stadium Lighting Stroboscopic Effect Kotsi


Taba ea pele, kotsi ea stroboscopic ea mabone a sebaka sa kahare


Indoor tafole tenese, badminton, basketball, volleyball le libaka tenese, lipapali mabone moralo lokela ho nahana ka sebaka tshekaletseng leseli le paatsepama khanya, ea bobeli lokela ho nahana ka khanya mmala boleng ba mabone lipapali. Nahana feela ka lintlha tse tobileng tsa likarolo tsena tse peli, 'me u nke mokhoa oa mabone (leseli) oa saense le o utloahalang. Mabone a sebaka a ka ba le boleng bo holimo feela.


Ha ho etsoa mabone a lebala la lipapali, ho lokela ho nahanoa ka botebo, ho na le likarolo tse 'ne:

1. mabone a sebaka seo ho tšoareloang kopano ho sona ha a phatsime, ha a phatsime, ha a phatsime, ha a phatsime, ha ho na mahlaseli a kotsi.

2. mabone a lebala la lipapali ha a fetohe, a boreleli ebile a tsitsitse. Ha ho na matla a stroboscopic le kotsi ea phello ea stroboscopic.

3. mabone a lipapali, 'mala oa letsatsi, bosoeu bo hloekileng, joalo ka bosoeu.

4. mabone a sebaka, index ea ho fana ka mebala ea mebala e phahame, bokhoni ba ho fana ka mebala bo matla, 'mala o hloekile ebile ke' nete.


Har'a matšoao a mane, ha feela mabone a lipapali a na le matla a maholo a stroboscopic le stroboscopic, ho tla ba le phello ea kotsi ea stroboscopic maboneng a lebala la lipapali, e leng ho tla fokotsa boleng ba mabone a lebala la lipapali. Leha ho le joalo, phello ea kotsi ea stroboscopic ha e bonahale tlas'a maemo a tloaelehileng a pono. Ka hona, e na le ho pata ho itseng.


Ts'ebetso ea phello ea stroboscopic e bonahala feela tlas'a maemo a itseng. Boemo bona ke lebelo la spin angular le lebelo la sefofane sa pherekano ea moea e lumellanang le maqhubu a stroboscopic. 'Me e hlalosoa ka mokhoa o khethehileng.


Ke hantle hobane phello ea kotsi ea stroboscopic e na le ho ipata ho itseng. E lebisitse feela lilemo tse ngata tsa moralo oa mabone le khetho ea mabone a lipapali libakeng tsa lipapali. Batho ba bangata ha ba ele hloko ka ho lekaneng matla a stroboscopic le kotsi ea mabone a lebala la lipapali, esita le ho li hlokomoloha.


Ha e le hantle, matla a stroboscopic a mabone a lebala la lipapali ke leseli la bohlokoa le amang boleng ba mabone a lebala la lipapali. Tšusumetso ea stroboscopic ea mabone a lebala la lipapali e tla ama haholo boleng ba mabone le phello ea lebala la lipapali. Letlalo la kotsi ea stroboscopic ke ntho e makatsang hore mabone ha a lokela ho ba teng.


Ke mabone a lipapali feela a se nang matla a stroboscopic, 'me mabone a lebala a ka ba boreleli le a tsitsitseng ntle le ho fetoha,' me ha ho na phello ea stroboscopic. Tsela ea selika-likoe e ka ba 'nete 'me boemo ba moea bo ka nepahala. bolo e fofang moeeng e ka bonoa ka nepo le ka nepo.


Hang ha lebala la lipapali le khantša, matla a hlahisoang ke stroboscopic a batla a le maholo, ho tla ba le phello ea kotsi ea stroboscopic. Ha matla a stroboscopic a lebone la lipapali a le ngata, ho ba le phello e kholo ea kotsi ea stroboscopic. Tsela ea tennis ea tafole le badminton moeeng, tsela eo e tla ba ea sebele e fokolang. Tekanyo eo sedikadikwe se sa nepahalang ka yona, boemo bo sa nepahaleng, le bolo e sa nepahaleng bo tebile ho feta.


Taba ea bobeli, ho bonesa kotsi ea stroboscopic sebakeng sa kahare


Strobe flashing ke ketsahalo e bonahalang e bontšang hore leseli lea fetoha. Leseli le feto-fetohang ke matla a nang le likarolo tse ikhethang tsa maqhubu a feto-fetohang le amplitude e feto-fetohang. Maqhubu a tšoaea ho fetoha ho potlakileng le ho liehang ha leseli. The amplitude e bontša boholo ba matla a stroboscopic.


Matla a stroboscopic a sebetsa liseleng tsa photoreceptor tsa leihlo la motho, 'me tsamaisong ea pono ea pono, e na le phello e kotsi ho hlaka le bonnete ba setšoantšo sa pono le matšeliso a pono, ke hore, phello ea stroboscopic e kotsi.


Tšusumetso ea stroboscopic ea mabone a lebala la lipapali e bonahala haholo-holo likarolong tse peli tsa ho khantša lebala la lipapali.


Ntlha e le 'ngoe: e bakoa ke mokhathala oa pono ea methapo le ho se phutholohe ha pono. Tse matla li baka migraine le ho nyekeloa ke pelo. Mofuta ona oa phello e kotsi, ha feela mabone a lebala a na le matla a batlang a le maholo a stroboscopic, ka sebele a tla etsahala. 'Me ha nako e ntse e eketseha, ho se phutholohe ho tla bokellana. Ka khutso e khutsitseng, senya ka mokhoa o sa hlokomeleheng monate oa 'mele le oa kelello oa libapali tsa lipapali.


Ka lehlakoreng le leng: neng kapa neng ha maqhubu a stroboscopic a etsa molumo o nang le lebelo la sefofane le lebelo la ho potoloha ha pherekano. Libolo tse kang badminton le tennis ea tafole tse fofang moeeng li tla ba le ts'ebetso ea khoele e chitja tseleng ea sefofane. Ntho e bonahalang ha se pherekano e fofang moeeng, empa e hlaha ka mor'a sebaka sa pele, se fofang ka likarolo tse 'maloa. Tsela ea sefofane ha se ea sebele 'me sebaka sa moea ha sea nepahala. Bolo ha se 'nete ebile e ke ke ea bapaloa.


Ntlha ea boraro, tlosa phello ea kotsi ea stroboscopic


  1. Haeba ho se na phello ea kotsi ea stroboscopic maboneng a lebala la lipapali, u tlameha ho khetha ho sebelisa mabone a lipapali ntle le matla a stroboscopic le litlamorao tsa stroboscopic.


2. Haeba lebone la lipapali le se na kotsi ea matla a stroboscopic le stroboscopic, matla a motlakase a tsamaisang khanya ea lebala la lipapali e ka ba matla a hona joale kapa matla a motlakase a feto-fetohang. Bakeng sa maqhubu a phahameng a AC, tlhahlobo ea theoretical le tlhahlobo e sebetsang e bonts'a hore maqhubu a matla a motlakase a phahameng a maqhubu a holimo a ka holimo ho libeke tse likete tse 40 (Khz), matla a stroboscopic a khanya ea lebala a nyenyane haholo, 'me mabone a lebala a ka se be kotsi. ka phello ea stroboscopic.


3. Maqhubu afe kapa afe a matla a motlakase a ka tlase ho li-cycle tse likete tse 40 (Khz) ka sebele a tla baka matla a stroboscopic le tšenyo ea phello ea stroboscopic. Ha maqhubu a le tlase, matla a stroboscopic le litlamorao tsa stroboscopic li matla haholo. Libeke tse 50 (hz) maqhubu a matla a AC a khanna mabone a lipapali a bobebe, matla a stroboscopic ke a maholo ka ho fetisisa, phello ea stroboscopic ke eona e mpe ka ho fetisisa.