Inquiry
Form loading...

Elektrolytiske kondensatorer er hovedårsagen til LED-lampers korte levetid

2023-11-28

Elektrolytiske kondensatorer er hovedårsagen til LED-lampers korte levetid

Det høres ofte, at LED-lampers korte levetid hovedsageligt skyldes strømforsyningens korte levetid, og strømforsyningens korte levetid skyldes elektrolytkondensatorens korte levetid. Disse påstande giver også en vis mening. Fordi markedet er oversvømmet med et stort antal kortlivede og ringere elektrolytiske kondensatorer, kombineret med det faktum, at de nu kæmper mod prisen, bruger nogle producenter disse ringere kortlivede elektrolytiske kondensatorer uanset kvalitet.


For det første afhænger levetiden af ​​en elektrolytisk kondensator af den omgivende temperatur.

Hvordan defineres levetiden for en elektrolytisk kondensator? Det er selvfølgelig defineret i timer. Men hvis levetidsindekset for en elektrolytisk kondensator er 1.000 timer, betyder det ikke, at elektrolytkondensatoren er brudt efter tusind timer, nej, men kun at kapaciteten af ​​elektrolytkondensatoren er halveret efter 1.000 timer, hvilket var oprindeligt 20uF. Det er nu kun 10uF.

Derudover har levetidsindekset for elektrolytkondensatorer også en egenskab, at det skal angives i hvor mange grader af arbejdsmiljøtemperaturlevetid. Og det er normalt angivet som levetiden ved 105 ° C omgivelsestemperatur.


Dette skyldes, at de elektrolytiske kondensatorer, vi almindeligvis bruger i dag, er elektrolytiske kondensatorer, der bruger flydende elektrolyt. Selvfølgelig, hvis elektrolytten er tør, vil kapacitansen helt sikkert være væk. Jo højere temperatur, jo lettere fordamper elektrolytten. Derfor skal elektrolytkondensatorens levetidsindeks angive levetiden under hvilken omgivende temperatur.


Så alle elektrolytiske kondensatorer er i øjeblikket mærket ved 105 ° C. For eksempel har den mest almindelige elektrolytiske kondensator en levetid på kun 1.000 timer ved 105 ° C. Men hvis du tror, ​​at levetiden for alle elektrolytiske kondensatorer kun er 1.000 timer. Det ville være meget forkert.

Kort sagt, hvis den omgivende temperatur er højere end 105 ° C, vil dens levetid være mindre end 1.000 timer, og hvis den omgivende temperatur er lavere end 105 ° C, vil dens levetid være længere end 1.000 timer. Så er der et groft kvantitativt forhold mellem liv og temperatur? Ja!


Et af de enkleste og nemmeste forhold er, at for hver 10 graders stigning i omgivelsestemperaturen reduceres levetiden til det halve; omvendt, for hver 10 graders fald i omgivelsestemperaturen fordobles levetiden. Dette er selvfølgelig kun et simpelt skøn, men det er også ret præcist.


Fordi de elektrolytiske kondensatorer, der bruges til LED-drivkraft, bestemt er placeret inde i LED-lampehuset, behøver vi kun at kende temperaturen inde i LED-lampen for at kende elektrolytkondensatorens levetid.

Fordi i mange lamper er LED- og elektrolytkondensatorerne placeret i samme kabinet, er miljøtemperaturen for de to simpelthen den samme. Og denne omgivende temperatur bestemmes hovedsageligt af opvarmnings- og afkølingsbalancen mellem LED'en og strømforsyningen. Og opvarmnings- og afkølingsforholdene for hver LED-lampe er forskellige.


Metode til at forlænge elektrolytkondensatorens levetid

① Forlæng dens levetid ved design

Faktisk er metoden til at forlænge levetiden af ​​elektrolytiske kondensatorer meget enkel, fordi dens afslutning hovedsageligt skyldes fordampningen af ​​den flydende elektrolyt. Hvis dens tætning forbedres, og den ikke får lov til at fordampe, forlænges dens levetid naturligvis.

Derudover kan tabet af elektrolytten reduceres betydeligt ved at anvende et phenolisk plastikdæksel med en elektrode rundt om det som helhed og en dobbelt specialpakning, der er tæt forbundet med aluminiumskallen.

② Forlæng dens levetid fra brug

Reduktion af dens rippelstrøm kan også forlænge dens levetid. Hvis bølgestrømmen er for stor, kan den reduceres ved at bruge to kondensatorer parallelt.


Beskyttelse af elektrolytiske kondensatorer

Nogle gange, selvom der bruges en elektrolytisk kondensator med lang levetid, konstateres det ofte, at elektrolytkondensatoren er i stykker. Hvad er årsagen til dette? Faktisk er det forkert at tro, at kvaliteten af ​​den elektrolytiske kondensator ikke er nok.


Fordi vi ved, at der på strømnettet i byens strømforsyning ofte er øjeblikkelige højspændingsstigninger på grund af lynnedslag. Selvom der er implementeret mange lynbeskyttelsesforanstaltninger for lynnedslag på store elnet, er det stadig uundgåeligt, at der vil være nettolækage til beboere Derhjemme.


For LED-armaturer, hvis de får strøm fra lysnettet, skal du tilføje anti-overspændingsforanstaltninger til netindgangsterminalerne i armaturets strømforsyning, herunder sikringer og overspændingsbeskyttelsesmodstande, almindeligvis kaldet varistorer. Beskyt følgende komponenter, ellers vil de langtidsholdbare elektrolytiske kondensatorer blive punkteret af overspændingen.