Inquiry
Form loading...

Анализа на причините за распаѓање на LED светлината

2023-11-28

Анализа на причините за распаѓање на LED светлината

Како нов тип на зелено осветлување, LED светилките се заштеда на енергија, еколошки и долготрајни. Потенцијалниот пазар е огромен. Сепак, проблемот со распаѓањето на LED светлото е уште еден проблем со кој треба да се соочат LED светилките. Непрекинато распаѓање на светлината, што сериозно влијае на употребата на LED светилки.

Засега, распаѓањето на светлината на белите LED диоди на пазарот може да биде едно од главните проблеми за цивилното осветлување. Општо земено, постојат два главни фактори за распаѓање на светлината на LED диоди:

Првоly, квалитетот на самите LED производи:

1. Користениот LED чип не е добар, а осветленоста се намалува побрзо.

2, процесот на производство е неисправен, топлината на LED чипот не може добро да се извезува од ладилникот, што резултира со висока температура на LED чипот за да се направи слабеење на чипот.

Второly, САДнаУслови:

1. ЛЕР е придвижуван од постојана струја, а некои од LED диодите се придвижувани од напон за да предизвикаат слабеење на ЛЕР.

2. Струјата на погонот е поголема од номиналната состојба на погонот.

Всушност, постојат многу причини за распаѓањето на светлината на LED производите. Најкритичното прашање е жешкото прашање. Иако многу производители не посветуваат посебно внимание на дисипација на топлина во секундарните производи, долгорочната употреба на овие секундарни LED производи ќе има полесен степен на светлина. Производите со LED за ладење треба да бидат високи. Термичкиот отпор на самиот LED чип и ефектот на дисипација на топлина на подлогата се исто така поврзани со распаѓањето на светлината.

 

Три ударни LED диоди Фактор на избледување на светлината на квалитетот на светилката

Прво на сите, изборот на монистра LED светилка.

Квалитетот на мониста на LED светилки може да се каже дека е многу важен фактор. LED чиповите од различни производствени технологии имаат различни брзини на распаѓање на светлината. На пример, многу производители не купуваат оригинални увезени мониста за светилки. OAK купува американски оригинални CREE LED ламби. Целокупната технологија на пакување е повисока од другите мониста на LED светилки во истата индустрија, што има големи предности во ефикасноста на светлината и отпорноста на високи температури.

Второly, LED светилкаработејќитемпература.

Според податоците за стареење на мониста на LED светилка CREE, кога работи зрната на LED светилката, температурата на околината е 30 степени, тогаш работната температура на единечната LED светилка е 60-70 степени. Ова е идеална работна температура за долготрајна употреба.

ЛЕР се плаши од топлина, колку е поголема температурата на мушката на LED светилка, толку е пократок животниот век на ЛЕР, толку е помала температурата на мушката на LED светилка, толку е подолг векот на LED. Затоа, при дизајнирање на светилката, функцијата на спроводливост на топлина и дисипација на топлина се подобрува за да се продолжи животниот век на LED светилката.

Трето, дизајнирани се работните електрични параметри на зрната на LED светилката.

Според експериментот, колку е помала струјата на зрната на LED светилката, толку е помала топлината што се емитува и толку е помала осветленоста.

 

Во краток преглед , дизајнот на работните електрични параметри на зрната на LED светилката треба да се заснова на фактичката ситуација. Ако функцијата за спроводливост на топлина и дисипација на топлина на светилката е многу добра, топлината што се создава од работата на зрната на LED светилката може директно да се извезе нанадвор без оштетување на ЛЕР.