Inquiry
Form loading...

Motorveilysdesign

2023-11-28

Motorveilysdesign

Veibelysning Først og fremst vil folk nevne motorveibelysning. Faktisk strekker dens omfang fra hovedveiene for bytransport til veier mellom segmentene i urbane boligområder. Det er ingen tvil om at den viktigste saken er funksjonell belysning. Funksjonene til veibelysning er hovedsakelig å sikre trafikksikkerhet, styrke trafikkveiledningen, forbedre trafikkeffektiviteten, forbedre personlig sikkerhet, redusere kriminalitetsraten, forbedre komforten til veimiljøet, forskjønne byen og fremme økonomisk velstand i kommersielle områder. Veibelysning spiller rollen som byens «bildeambassadør» innen urban belysning, og folks følelser for byen starter ofte her.

I dagens samfunn blir komfortkravene til veibelysning stadig høyere. Hvis folk legger merke til effekten av lysfarge på trafikksyn, er LED-lamper for tiden ofte brukt i stedet for høytrykksnatriumlamper. I tillegg er kravene til modelleringsutforming og materialbruk etter hvert blitt vektlagt, som form på stolpen og bruk av lamper. Gatelys har faktisk også andre funksjoner, som å hjelpe folk med å finne ukjente miljøer og lyse opp trafikkskilt.

Prinsipper for veilysdesign:

1. Sikkerhet: Du kan se nøyaktig plassering og avstand til hindringer eller fotgjengere på veien, som kan gi deg de unormale forholdene, for eksempel graden og plasseringen av veiskader.

2. Induserbarhet: Kan tydelig se veiens bredde, linjetype og struktur, og kan tydelig se avstanden og forholdene til kryss, svinger og svinger på veien.

3. Komfort: Kan identifisere typen andre kjøretøy (forstå bredden på karosseriet) og bevegelseshastigheten, og kan gjenkjenne veiskiltene og andre perifere fasiliteter.

4. Økonomisk: Det er enkelt å vedlikeholde og administrere. Under forutsetningen om å oppfylle standardene, reduseres antallet lamper så mye som mulig, noe som er økonomisk og energibesparende.

Veilysdesign:

1. Klare veiforhold

Vegforhold som vegseksjonsform, fortau og isolasjonssonebredde, vegdekkemateriale og invers fargekoeffisient, kurvehastighetsradius, veipåkjøring og avkjørsel, plankryss og tredimensjonal kryssoppsett er de første dataene som er oppnådd. Grønning, bebyggelse på begge sider av veien, byplanlegging, og miljøet rundt veien er også faktorer som må vurderes. I tillegg bør trafikkflyten og fotgjengers strømningshastighet, trafikkulykkesfrekvens og den offentlige sikkerhetssituasjonen i nærheten også forstås.

2. Bestem vegkarakter og designstandarder i henhold til veiforholdene

Byveier er delt inn i fem nivåer: motorveier, hovedveier, biveier, stikkveier og veier i boligområder. I henhold til veiforholdene er å bestemme veikarakteren det første trinnet i veilysdesign. I henhold til belysningsdesignstandardene, bestemme de nødvendige lyskvalitetsindikatorene, inkludert gjennomsnittlig lysstyrke, lysstyrkeensartethet, blendingskontrollnivå, etc., der det er aktuelt for å bruke belysningsstyrkemålingsindikatorene, bestemme den nødvendige belysningsstyrken.

3. Bestem arrangementet av lamper og installasjonshøyden til lamper

Konvensjonell belysning er å installere en eller to veilamper på lysstolpen, som er arrangert langs den ene siden, to sider eller midtbeltet av veien. Høyden på den generelle lysstolpen er under 15 meter. Dens karakteristikk er at hver lampe effektivt kan belyse veien, den er mer økonomisk, og den kan ha en god indusering på kurven. Derfor kan den brukes på veier, veikryss, parkeringsplasser, broer osv. Ulemper er: For storskala tredimensjonale kryss, transportknutepunkter, bomstasjoner osv. vil det være en kaotisk tilstand av lysstolper opplyst av lysstolper, som er veldig skjemmende om dagen og blir et "lyshav" om natten, og lysstolpene For mye øker vedlikeholdsbelastningen


Designtrinn for veilys:

4. Velg lyskilde og lamper

Lyskildene som brukes til veibelysning inkluderer hovedsakelig høyeffekts LED-lamper, lavtrykksnatriumlamper, høytrykksnatriumlamper, høytrykkskvikksølvlamper og metallhalogenlamper. Vegens egenskaper har stor innflytelse på valg av lyskilder til veibelysning. I tillegg vil kravene til lysfarge, fargegjengivelse og lyseffektivitet også påvirke valg av lyskilde.

5. Stilen og designen til lysstolpen

Valget av lamper og lykter bør ikke bare vurdere lysprøvedesignet, men også ta hensyn til koordinering med lyktestolpen, spesielt om den generelle formen til lampen og lyktestolpen oppfyller kravene til veilandskapet. Lysstolper som brukes til veibelysning er spesielt viktige i veilandskapet på dagtid. Formen og fargen på lysstolpen, forholdet og størrelsen på lysstolpen til underlaget bør være i samsvar med veiens beskaffenhet og veiens skala.

6. Bestemmelse av lampestangavstand, utkragerlengde og lampehøydevinkel

Under forutsetningen om å oppfylle de nødvendige lysindikatorene, velg først en eller flere belysningsarrangementer, inkludert installasjonshøyden på lampene, plasseringen av lyktestolpen, etc., gjennom lysdesignprogramvare, som OAK LED-programvare for lysdesign DIALUX og annen lysdesignprogramvare osv. Utfør hjelpeberegninger for å beregne mulig avstand under samme type lampe og lyskildekombinasjon valgt. I beregningen kan lysindeksen justeres ved å justere høyden på lampen, lampens posisjon i forhold til veibanen og høydevinkelen. I henhold til den omfattende vurderingen og designerens Velg en optimal plan basert på personlig erfaring, eller juster noen parametere og rekalkuler for å oppnå en tilfredsstillende designplan.