Inquiry
Form loading...

Problemer å være oppmerksom på med utendørs LED-lamper

2023-11-28

Flere problemer å være oppmerksom på i utformingen av utendørs LED-lamper



1.Utendørs lysdesignere må vurdere arbeidsmiljøet til utendørs LED-lamper

På grunn av det kompliserte arbeidsmiljøet, påvirkes LED utendørs belysningsarmaturer av naturlige forhold som temperatur, ultrafiolett lys, fuktighet, regn, regn, sand, kjemisk gass osv. Over tid er problemet med LED-lysforfall alvorlig. Derfor bør designere av utendørsbelysning vurdere innvirkningen av disse eksterne miljøfaktorene på LED utendørsbelysning når de designer.

2. Hva bør man være oppmerksom på ved valg av varmeavledende materialer for utendørs LED-lamper

Det ytre dekselet og kjøleribben er designet for å være integrert for å løse varmegenereringsproblemet til LED. Denne metoden er å foretrekke, og aluminium eller aluminiumslegering, kobber eller kobberlegering og andre legeringer med god varmeledningsevne brukes generelt. Varmeavledningen har luftkonveksjonsvarmeavledning, sterk vindkjølende varmeavledning og varmeledningsvarmeavledning. (Jetkjøling varmespredning er også en slags varmerørkjøling, men strukturen er mer komplisert.)

3. Utendørs LED chip emballasje teknologi

For tiden er LED-lamper (hovedsakelig gatelamper) produsert i Kina for det meste satt sammen ved å bruke 1W LED-er i flere strenger og paralleller. Denne metoden har høyere termisk motstand enn avansert emballasjeteknologi, og det er ikke lett å produsere høykvalitetslamper. Eller den kan settes sammen med 30W, 50W eller enda større moduler for å oppnå nødvendig effekt. Emballasjematerialene til disse lysdiodene er innkapslet i epoksyharpiks og innkapslet i silikon. Forskjellen mellom de to er at epoksyharpikspakken har dårlig temperaturbestandighet og er utsatt for aldring over tid. Silikonpakken er bedre i temperaturbestandighet og bør velges ved bruk.

Det er bedre å bruke en multi-chip og en kjøleribbe som en hel pakke, eller å bruke en aluminiumssubstrat multi-chip-pakke og deretter koble faseendringsmaterialet eller det varmeavledende fettet til kjøleribben, og den termiske motstanden av produktet er høyere enn for produktet satt sammen med LED-enheten. Mindre en til to termisk motstand, som er mer gunstig for varmespredning. For LED-modulen er modulsubstratet generelt et kobbersubstrat, og forbindelsen med den eksterne kjøleribben er å bruke et godt faseendringsmateriale, eller et godt varmeavledningsfett for å sikre at varmen på kobbersubstratet kan overføres til den eksterne kjøleribben i tide. Går opp, hvis behandlingen ikke er god, vil det lett føre til at varmeakkumuleringen får modulbrikketemperaturen til å stige for høyt, noe som vil påvirke den normale driften av LED-brikken. Forfatteren mener at: multi-chip pakke er egnet for produksjon av generelle lysarmaturer, modul emballasje er egnet for plassbegrensede anledninger for å produsere kompakte LED-lamper (som frontlykter for hovedbelysning i biler, etc.).

4. Forskningen på design av utendørs LED-lampe radiator er en nøkkelkomponent i LED-lampe. Dens form, volum og varmeavledningsoverflate må utformes for å være fordelaktig. Radiatoren er for liten, arbeidstemperaturen til LED-lampen er for høy, noe som påvirker lyseffektiviteten og levetiden, hvis radiatoren er for stor, vil forbruket av materialer øke kostnadene og vekten til produktet, og konkurranseevnen til produktet vil avta. Det er viktig å designe en passende LED-lysradiator. Utformingen av kjøleribben har følgende deler:

1. Definere kraften som LED-lys trenger for å spre varme.

2. Design noen parametere for kjøleribben: den spesifikke varmen til metallet, metallets termiske ledningsevne, brikkens termiske motstand, kjøleribbens termiske motstand og den omgivende luftens termiske motstand.

3. Bestem type dispersjon (naturlig konveksjonskjøling, sterk vindkjøling, varmerørskjøling og andre varmespredningsmetoder.) Fra kostnadssammenligningen: naturlig konveksjonskjøling laveste pris, sterkt vindkjølemedium, varmerørkjølingskostnadene er høyere , jetkjølingskostnaden er den høyeste .

4. Bestem maksimal driftstemperatur som er tillatt for LED-armaturer (omgivelsestemperatur pluss temperaturøkning for armaturgodkjenning)

5.Beregn volumet og varmeavledningsområdet til kjøleribben. Og bestemme formen på kjøleribben.

6.Kombiner radiatoren og LED-lampen til en komplett armatur, og arbeid med den i mer enn åtte timer. Kontroller temperaturen på armaturen ved romtemperatur på 39 °C - 40 °C for å se om kravene til varmeavledning er oppfylt for å verifisere om beregningen er riktig. Betingelser, deretter beregne og justere parameterne.

7. Forseglingen til radiatoren og lampeskjermen skal være vanntett og støvtett. Antialdringsgummiputen eller silikongummiputen skal polstres mellom lampedekslet og kjøleribben. Den skal festes med rustfrie stålbolter for å sikre vanntett og støvtett. Saker, med referanse til de nyeste tekniske spesifikasjonene for utendørsbelysning utgitt av Kina, så vel som standarder for urban veilysdesign, er dette den essensielle kunnskapen til designere av utendørsbelysning.