Inquiry
Form loading...
Hvordan fungerer trådløs DMX

Hvordan fungerer trådløs DMX

2023-11-28

Hvordan fungerer trådløs DMX

Du kjenner kanskje allerede til det grunnleggende om trådløs DMX, slik at du kan sende DMX-lyssignaler til nærliggende eller fjerne lysarmaturer uten en fysisk kabel. De fleste trådløse DMX-systemer opererer i 2,4 GHz-frekvensområdet, som er det samme frekvensområdet som trådløse WIFI-nettverk. Noen har også 5GHz eller 900MHz funksjoner.


Den trådløse DMX-senderen konverterer den konvensjonelle kablede DMX-en til et trådløst signal, og deretter konverterer mottakeren den tilbake til den konvensjonelle DMX-en. Faktisk er det mye som en digital trådløs mikrofon.


Mange trådløse DMX-enheter er faktisk transceivere som kan sende eller motta DMX (men ikke samtidig).


Hver produsent som produserer trådløs DMX har sin egen produksjonsmetode, så trådløst DMX-utstyr av ett merke vil ikke fungere trådløst med utstyr av et annet merke. Imidlertid bruker mange trådløse DMX-produsenter en eller to hovedprotokoller.


De to viktigste "standard" protokollene for trådløs DMX er Lumenradio og W-DMX.


Noen konsoller og armaturer har faktisk innebygd trådløs DMX og krever ikke en separat sender eller mottaker. Andre armaturer inkluderer antenner, men må koble til en enkel USB-mottaker for å få det trådløse signalet til å fungere riktig, noe som gjør trådløs DMX enklere!

240W