Inquiry
Form loading...
Hvordan lysdioder påvirkes av kalde og varme temperaturer

Hvordan lysdioder påvirkes av kalde og varme temperaturer

2023-11-28

Hvordan lysdioder påvirkes av kalde og varme temperaturer


Hvordan LED fungerer i kalde temperaturer

En av de mest kjente fordelene med LED-belysning er at den yter godt ved lave temperaturer. Hovedårsaken til dette er fordi den er avhengig av elektriske stasjoner for å fungere.


Faktum er at LED-er faktisk trives ved lave temperaturer.


Siden lysdioder er halvlederlyskilder, sender de ut lys når det går strøm gjennom dem, slik at de ikke påvirkes av temperaturen i det kalde miljøet og kan slås på umiddelbart.


I tillegg, fordi den termiske spenningen (temperaturendringen) som påføres dioden og driveren er liten, fungerer LED best ved lave temperaturer. Studier har faktisk vist at når LED-en installeres i et kaldt miljø, vil nedbrytningshastigheten reduseres og lumeneffekten økes.


Hvordan fungerer LED-en ved høye temperaturer

Da LED-er først ble introdusert på markedet, hadde de et hus i skoeske-stil og kunne raskt overopphetes på grunn av manglende ventilasjon. For å forhindre at dette skjer, har produsenter begynt å installere vifter i LED-lamper, men dette vil kun forårsake mekanisk feil.


Den nye generasjonen LED har en kjøleribbe for å forhindre varmerelatert lumenforringelse. De kanaliserer overflødig varme og holder dem borte fra lysdioder og drivere. Noen armaturer inkluderer en kompensasjonskrets som justerer strømmen som flyter gjennom LED-en for å sikre kontinuerlig lysutslipp ved forskjellige omgivelsestemperaturer.


Som de fleste elektroniske enheter har imidlertid LED-er en tendens til å fungere dårlig når de opererer ved høyere enn forventet temperatur. I et langvarig miljø med høy temperatur kan LED-en overarbeide, noe som kan forkorte levetiden (L70). En høyere omgivelsestemperatur vil resultere i en høyere overgangstemperatur, noe som vil øke nedbrytningshastigheten til LED-koblingskomponentene. Dette fører til at lumeneffekten til LED-lampen synker kraftig i en raskere hastighet enn ved lavere temperaturer.


På grunn av omgivelsestemperaturen er det imidlertid ikke vanlig at LED-levetiden begynner å reduseres betydelig. Bare hvis du vet at belysningsutstyret ditt vil bli utsatt for høye temperaturer i lang tid, er det nødvendig å studere hvordan det kan påvirke belysningsvalgene dine.