Inquiry
Form loading...

Malamalama Autu o le Tempera Lanu

2023-11-28

Malamalama Autu o le Tempera Lanu


Suiga o le vevela lanu o le suia lea o le vaega o moli eseese.O le maualuga maualuga o le moli mumu, o le mafanafana o le lanu. O le maualuga o le moli lanumoana, o le malulu o le leo.

 

O le vevela o le lanu, i lona faauigaina, o le vevela lea e mafai ai e se tino uliuli ona tuʻuina atu faʻavevela o le lanu tutusa ma se mea faitino. Paʻepaʻe LED o le auala le maalofia e maua ai moli semiconductor. O le LED pa'epa'e e le o se moli monochromatic, ma e leai se moli pa'epa'e i le fusi o le malamalama vaaia. E tusa ai ma suʻesuʻega a tagata i le malamalama vaʻaia, malamalama paʻepaʻe e mafai ona vaʻaia e mata o le tagata lea e gaosia e ala i le faʻafefiloi o ituaiga malamalama e lua pe sili atu.

 

E fefiloi lanu pa'epa'e lanu lanu eseese i totonu o se fusi pa'epa'e malamalama, ma o le susulu malamalama o le pa'epa'e pa'epa'e fefiloi o le aofa'i lea o fela'ena'iga o moli pa'epa'e o lanu lanu eseese. E ala i le suia o le ave taavale o vevela lanu eseese, o lea e suia ai le flux malamalama o lanu eseese vevela, ma le suia o le spectral malosiaga tufatufaina curves o vevela lanu eseese, o le fou spectral curves tufatufaina mana gaosia e vevela lanu eseese ua superimposed ma fefiloi e fausia ai se fa'ailoga fou o le tufatufaina atu o le mana, ma maua ai le malamalama pa'epa'e malosi fa'afetaui.

 

O le maualuga o le Degrees Kelvin, o le paʻepaʻe lea o le vevela lanu. I le pito i lalo ole fua, mai le 2700K i le 3000K, o le moli e gaosia e taʻua o le "paʻepaʻe mafanafana" ma e mai le moli i samasama-paʻepaʻe i foliga.

 

O le vevela lanu i le va o le 3100K ma le 4500K o loʻo taʻua o le "paʻepaʻe malulu" poʻo le "paʻepaʻe susulu." E mafai ona faʻaaogaina mo fogafale i lalo, garages ma isi mea faapena.

 

I luga aʻe o le 4500K-6500K e aumaia ai i tatou i le "malamalama o le ao". E faʻaaogaina lautele mo faʻaaliga faʻaaliga, taʻaloga taʻaloga ma moli saogalemu.