Inquiry
Form loading...

Lanu Fa'asinoala Fa'asinomaga (CRI) Vs Lanu Temperature

2023-11-28

Lanu Fa'asinoala Fa'asinomaga (CRI) Vs Lanu Temperature

I nai tausaga ua tuana'i, ua matua'i fenumia'i e uiga i le eseesega i le va o le fa'ailoga lanu lanu ma le vevela lanu. Ae i lenei tusiga, o le a matou faʻamalamalamaina ou masalosaloga e uiga i le lua ma faʻafaigofie lou malamalama i lenei mea.

O le a le lanu i le lautele?

O lanu e leai se mea e sili atu nai lo se meatotino o le malamalama e mafai ona iloa e mata le lava. E taua tele le maitauina e oʻo lava i mea sili ona manino e tuʻuina i totonu o se potu pogisa e leai se lanu. O le mea lea, o le malamalama o le itu sili lea ona taua o le fuafuaina pe mafai ona e vaʻai i le lanu.

O le a le fa'ailoga lanu lanu (CRI)?

O se fa'amatalaga faigofie o le mafai lea o se fa'apogai malamalama e fa'aalia sa'o uma alaleo e mafai ona fa'atusatusa i le vevela o le lanu. O lona fua fa'atatau lelei o le 1-100. O le malamalama masani o le ao o loʻo i ai le CRI e oʻo atu i le 100, aʻo moli moli o loʻo iai nei mai le 75 i le 90. I se tulaga lautele, o CRI maualuga e sili atu ona taugata.

O le maualalo o le CRI, o le maualalo o le saʻo o le toe gaosia o lanu. O se fa'apogai malamalama fa'atasi ai ma se fa'avevela vevela e foliga mai e iai le CRI e tusa ma le 100 aua o lanu uma i le fusi o le CRI o lo'o fa'aalia tutusa i lona foliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e vaʻaia o apu o loʻo i ai se lanu "burgundy" i le la, ma o le ai ai se lanu "pini uliuli" i lalo o moli CRI maualalo. O le a le taua? Mo faʻalavelave faʻapitoa e pei o fale faʻataʻitaʻiga ma falemataʻaga, e manaʻomia e moli se CRI e oʻo atu i le 95+ e faʻatagaina ai tagata asiasi e vaʻai i lanu "moni".

 

O le a le vevela lanu?

Ua faauigaina o le auala sili ona faigofie e faamatala ai uiga lanu eseese o le malamalama; e aofia ai leo mafanafana (leo samasama) ma leo malulu (lanu lanumoana) e fuaina i tikeri Kelvin.

O le maualuga o le Kelvin tikeri, o le paʻepaʻe o le vevela lanu. Ae ui i lea, o le moli paʻepaʻe o le a sili atu le susulu nai lo le Kelvin pito i lalo.

O le mea lea, o le CRI e aʻafia ai le lanu o le mea tatou te vaʻaia, ma o le vevela o le lanu o le lanu o le moli tuʻuina atu. E matua'i 'ese'ese ta'iala e fa'amatala ai le natura o le puna malamalama.

E fa'afefea ona fa'aoga moli i nofoaga fa'apisinisi?

1. Paka ta'avale

O le tele o moli i totonu o le pakaga e iai le 2700K lanu vevela ma le 80-CRI e ave i le pakaga, ma o le moli faaopoopo e manino lava e sili atu ona talafeagai mo tagata uma. E sili atu le saogalemu mo avetaavale ma tagata savavali, ae le naʻo ni moli faʻagesegese ese, e mafai moni lava ona tupu faʻafuaseʻi ma e oʻo lava i le gaoi. O le mea pito sili ona taua i moli o le paka o le tatau ona malamalama lelei i le po ina ia faaitiitia le numera o faalavelave ma solitulafono e tutupu. O le tele o pakaga e fa'aaoga ai le 2700 i le 3500K (mafanafana) moli ma le 65 i le 80 CRI.

O nisi o mea e tatau ona manatua e tagata e uiga i mea moni o le filogia o le malamalama. Mai le femalagaiga o manu eseese o le eleele i le femalagaiga o manulele tetele, o le filogia o le malamalama e aafia ai le natura i le tele o auala eseese. O nei meaola ua i ai se aafiaga tele, aemaise lava le leaga, o lea e avea ai ma se taufaamatau i lo latou ola. E aafia tuusao pe le tuusao foi tagata. Ua tele foi suiga ua oo i ai le pao circadian o nisi o manu. O le mea lea, e tatau ona faʻaeteete pe a filifilia le moli saʻo.

2. malae soka

O malae lakapi e tatau ona faʻaogaina le maualuga o lanu lanu ma moli CRI. I le taimi nei, o le soka masani e sili atu ona lauiloa nai lo se isi lava taimi. O le mea lea, ina ia mafai ona lelei le taʻaloga, e tatau ona faʻaalia atoatoa ma saʻo i luga o le malae. E manino lava, o moli maualuga CRI i taimi o faʻasalalauga ma taʻaloga faʻaalia o le a sili atu ma susulu nai lo le masani. Ae ui i lea, o moli i isi taʻaloga uma e tatau ona lava e taʻalo lelei ai le taʻaloga. O mata e tatau ona i ai le tutusa ma le faʻamafanafanaga vaʻaia, aemaise lava i taʻaloga o loʻo i ai le nofoaga moni.