Inquiry
Form loading...

Malae Soka & Malae Taalo

2023-11-28

Malae Soka & Malae Taalo

O le faʻapipiʻiina o moli i totonu o se malae soka poʻo se malae taalo e mafai ona maua ai le tele o faʻamanuiaga i tagata fiafia, taʻaloga ma pulega. O nisi o aoga o le iai o se malae lakapi ma moli malae e aofia ai le fetuutuunai o fuafuaga o taaloga, saogalemu o tagata i totonu o le malae ma faaleleia atili le poto masani o tagata fiafia. Fa'alagolago i ou mana'oga, e mafai ona e filifili e fa'aoga moli ta'aloga le tumau pe tumau.

O moli le tumau o ni iunite eseese. E feavea'i ma e tele lava ina fa'aoga mo ta'aloga fa'apitoa po'o mea e tutupu. O moli tumau e faʻapipiʻi i pou moli e maua ai se fofo umi. Fa'alagolago i lau paketi ma mana'oga, e mafai ona e filifili i le va o filifiliga e lua.

A o faagasolo taimi, o le faʻamalamalamaina o malae lakapi ma malae taʻalo o se faʻataʻitaʻiga alualu i luma. A faʻapipiʻi moli, o le a faasino atu tagata taʻalo i ni moli, lea e fesoasoani latou te taʻalo lelei ma e mafai ona vaʻaia lelei e le au maimoa. Ae o le filifilia o malae lakapi ma moli malae e ono avea ma luitau mo le toatele o tagata, o nisi nei o fautuaga e mautinoa ai e te filifilia moli sili ona lelei pe afai o loʻo e fuafua e faʻapipiʻi moli i luga o se malae soka poʻo se malae taalo.

A. Su'e mo moli lelei

Alu i taimi uma mo moli maualuga e maua ai le malamalama lelei ma le malulu mo malae soka. E ui lava e tele ituaiga pito i luga mo filifiliga, e tatau ona e mautinoa e te filifilia le ituaiga sili ona lelei aua o le malae lakapi sili ma moli malae e maualalo le fua o le faaletonu.

B. Mafaufau i le faʻafefe o le vevela

O moli o le malae e faigofie ona faaleagaina ona o le vevela tele. E tatau ona i ai se faʻaleleia lelei o le vevela, o lea pe a filifilia moli taʻaloga, e tatau ona e mafaufau o se moli e faia i le alumini mama aua o le alumini sili atu le maualuga o loʻo i ai le maualuga maualuga.

C. Mafaufau i le fa'avasegaina o le pupula

E ui lava o le tele o tagata e le mafaufau i le fua o le susulu pe a filifilia malae lakapi ma moli malae, ae o le fua o le susulu o se mea taua i moli taʻaloga aua e mafai ona mafua ai le faʻafitauli o le vaʻaia o le au lakapi ma tagata fiafia pe a tele le pupula.

D. Filifilia moli e le susu

O le aoga ma le ola o moli malae lakapi e faʻalagolago i le tele o mea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tasi itu o le susu. Ona o moli e aafia i tulaga e pei o le susu ma le vai, e le mafai ona e le amanaiaina lenei tulaga. O le mea lea, siaki le fua o le susu ina ia mautinoa e mafai ona latou faia lelei i lalo o le tau leaga.

E. Siaki le tulimanu ave

O le fa'ailo fa'amalama e fa'atonuina le fa'asalalauina o le malamalama i totonu o le fanua. Afai e vaapiapi le tulimanu, e maualalo le tutusa o le malamalama. Ae peitaʻi, afai e tele le tulimanu, e maualuga lona tutusa malamalama. O le mea lea, o moli e te filifilia e tatau ona i ai le faʻailoga talafeagai e maua ai le paleni malamalama i totonu o le malae.

O le fa’aogaina o moli e maua ai le tele o fa’amanuiaga e le gata i malae soka ma malae ta’alo aua ua si’itia ai le saogalemu o tagata fiafia ma le au lakapi, ae fa’apea fo’i i tua’oi ma pisinisi i totonu o le malae. Peita'i, pe a fuafua e fa'apipi'i moli, fa'amolemole ia e mulimulita'i i tulafono ma fa'afeso'ota'i se nu'u lata ane ina ia mautinoa e le pa'u moli i totonu o latou fale ma a'afia ai lo latou ola.