Inquiry
Form loading...

E fa auala e fa'atatauina ai le malamalama o le malamalama

2023-11-28

E fa auala e fa'atatauina ai le malamalama o le malamalama


Muamua, o le felafolafoa'i malamalama

E fa'asino i le aofa'i o le malamalama e fa'aolaina e se fa'apogai malamalama i le iunite taimi, o lona uiga, o le vaega o le malosi fa'amalamalama e mafai ona iloa e mata o le tagata le malosi fa'aola. E tutusa ma le fua o le malosi susulu o se vaega faapitoa i le iunite taimi ma le vaʻaia vavalalata o lena fusi. Talu ai ona e ese le va'aiga o galu eseese o le malamalama e mata o le tagata, e le tutusa le fela'ua'iga malamalama pe a tutusa malosiaga fa'avevela o galu eseese o le malamalama. O le faʻailoga o le faʻafefe o le susulu o le Φ, o le iunite o lumens (Lm)

E tusa ai ma le spectral radiant flux Φ (λ), e mafai ona maua mai le fua faʻafefete faʻamalamalama:

Φ=Km■Φ(λ)gV(λ)dλ

I le fua fa'atatau, V(λ)—relative spectral luminous efficiency; Km—le tau aupito maualuga ole fa'atinoga fa'apitoa fa'apitoa ole fa'avevela, ile iunite ole Lm/W. O le tau Km na fa'amauina e le International Metrology Commission i le 1977 e 683 Lm/W (λm = 555 nm).


Lona lua, o le malosi o le malamalama

O le malosi o le malamalama e fa'atatau i le malosi o le malamalama o lo'o ui atu i totonu o le iunite i le taimi. O le malosi e fa'atusatusa i le taimi, o le aofa'i o latou malosi (ie, integral). E mafai foi ona malamalama o le susulu malosi I o le punavai malamalama i se itu ua tuuina atu o le punavai malamalama. O le quotient o le flux malamalama dΦ tuʻuina atu i le elemene angle malosi i lenei itu e vaevaeina i le elemene angle malosi dΩ

Ole iunite ole malosi ole moli ole candela (cd), 1 cd = 1 Lm / 1 sr. O le aofa'iga o le malamalama i itu uma o le vanimonimo o le fela'ua'iga malamalama.


Lona tolu, o le susulu

I le faʻagasologa o le suʻeina o le susulu o le chips LED ma le iloiloga o le saogalemu o le faʻamalama malamalama o le LED, e masani ona faʻaaogaina auala faʻataʻitaʻiga, ma e mafai ona faʻaogaina le microchip imaging mo suʻega pu. O le susulu o le susulu o le L i se tulaga faapitoa i luga o le malamalama-emitting luga o le puna malamalama, o le quotient o le malamalama-emitting malosi o le elemene foliga dS i se itu tuuina vaevaeina e le vaega o ata o le elemene foliga i. o se vaalele e sa'o i se itu ua tuuina mai.

Ole iunite ole malamalama ole moligao ile sikuea mita (cd/m2). Pe a fa'asaga le fa'amalama i le itu e fua ai, ona kos θ = 1.


Lona fa, o le malamalama

Iluminance o le tikeri lea e faʻamalamalamaina ai se mea, faʻaalia i tulaga o le felafolafoaʻi malamalama e maua i le iunite. O le faʻamalamalamaga e fesoʻotaʻi ma le tulaga o le faʻamalamalamaina o le faʻamalamalamaga, o le faʻamalamalamaina o luga ma le malamalama i le vateatea, ma o le tele e faʻatusatusa i le malosi o le malamalama o le malamalama ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le malamalama, ma le faʻatusatusa i le sikuea o. le mamao mai le puna malamalama i luga o le mea o loʻo faʻamalamalamaina. O le fa'amalamalamaga E i se pito i luga o le pito i luga o le quotient o le flux flux dΦ fa'alavelave i luga o le laulau e aofia ai le vaega e vaevaeina e le vaega o le panel dS.

Ole iunite ole lux (LX), 1LX = 1Lm/m2.