Inquiry
Form loading...
Fa'amalama ta'ita'i o le malae Kirikiti

Fa'amalama ta'ita'i o le malae Kirikiti

2023-11-28

Fa'amalama ta'ita'i o le malae Kirikiti

O moli lelei ma talafeagai e taua tele i le manuia o soʻo se taʻaloga. E le mafai lava ona manatu faatauvaa i le tāua o le malamalama lelei pe o le ao po o le po, pe o le taaloga e faia i fafo po o totonu, ma pe o le taaloga o se tafaoga po o se taamilosaga faapolofesa. Faatasi ai ma le faʻateleina o le manaʻoga mo faʻasalalauga maualuga, faʻateleina le au maimoa ma le manaʻoga mo taʻaloga i le po, o le manaʻoga mo moli talafeagai i kirikiti poʻo malae taʻalo e leʻi maualuga lava. O a la mea e sili ona taua e tatau ona mafaufau i ai pe a faʻamalamalamaina se malae kirikiti?

A. Ia maua se malamalama tutusa

E taua le maua o se tulaga tutusa i totonu o le malae kirikiti aua o mea faitino e pei o le polo ma le puck e matua televave le alu i se itu faʻafuaseʻi ma o latou angular sizes e mafai ona eseese tele. Mo le ‘au ta’aalo ma laufali, ae maise o tagata ta’aalo o lo’o fia matamata i nei gaioiga, e fa’ato’a mafai lava pe afai e laugatasia moli o le malae i totonu o le malae.

B. Tulaga malamalama

I se tulaga lautele, o le maualuga o le susulu mai le 250lux ma le 350lux o le a lava mo tagata taaalo ma tagata matamata i taaloga kirikiti masani. Ae ui i lea, e le lava lea mo tauvaga faʻapolofesa, lea e manaʻomia ai se tulaga susulu i le va o le 500lux ma le 750lux. Afai o le taaloga e tatau ona faʻasalalau ola, o le maualuga o le susulu e tatau ona maualuga i le va o le 1500lux ma le 2500lux.

O le mea moni, e faamuamua e le International Cricket Council (ICC) le saogalemu o ana au taaalo, ae faapea foi le saogalemu o i latou uma o loo aafia. O le mea lea, o le lava o le malamalama e mafai ai e tagata taaalo, laufali ma tagata matamata ona matamata i le gaioiga o le polo, tusa lava pe alu le polo i se saoasaoa maualuga.

C. Fuafuaga moli talafeagai mo le malae kirikiti

E ui lava e le o saunia e le ICC faʻamatalaga faʻapitoa mo moli kirikiti, o moli kirikiti masani ua mamanuina ina ia umi poʻo le ala i luga. E mafua ona o le polo e mafai i nisi taimi ona maualuga tele pe a ta le polo, ma o le malamalama maualuga e taua tele e mautinoa ai le laina o le vaai a tagata uma e aofia ai. O le isi mea taua e tatau ona mafaufau i ai pe a mamanuina se malae kirikiti o le faʻamautinoaina o tagata taʻalo ma tagata matamata e le o iai i le vaaiga saʻo o le puna malamalama.

Mo lea mafua'aga, e leai se masalosalo o le sa'o o le maualuga o le susulu e taua tele pe a faʻamalamalamaina se malae kirikiti. Peita’i, o le vaega pito sili ona taua o le fa’amumuina o le malae kirikiti, o le mautinoa lea e maua e le au ta’aalo ma le au maimoa ma tagata uma o lo’o a’afia ai lagona lelei. O le mea moni, e masani lava ona fautuaina e te faʻaaogaina moli LED aua e lelei le malosi ma e mafai ona maua ai se lanu malamalama e latalata i le ao.