Inquiry
Form loading...
Fa'amatalaga O le Malosi Fa'amalamalama

Fa'amatalaga O le Malosi Fa'amalamalama

2023-11-28

Fa'amatalaga o le Malosi o le Luminous

-LED malamalama faavae

1. Su'esu'ega o iunite masani e fua ai le malosi o le malamalama

O le iunite o le fuaina o le malosi malamalama o le tino malamalama o le:

1. Vaega fa'amalamalama: Lux

2. Iunite fe'avea'i: Lumen

3. Iunite malosi malamalama: Malosi moligao

Fa'amatala muamua le 1CD (moligao moligao: Candela): e faasino i se mea e susulu atoatoa, i le tulaga malulu o le platinum, le malosi o le malamalama o le onosefulu sikuea senitimita uma.

Toe fa'amatala 1Lux (lux): e fa'atatau i le fa'amalama pe a o'o i le 1 lumen le fela'ua'iga malamalama e maua i le mita sikuea. O le sootaga i le va o le malamalama, susulu ma le mamao o le: E (illuminance) = I (luminosity)/r2 (mamao sikuea)

Mulimuli ane, fa'amatala le 1L (lumens): o le fe'avea'i malamalama o le 1 CD moliga'o moliga'o fa'avevela i luga o se va'alele e 1 cm le mamao ma se vaega e 1 cm 2.

2. iunite fa'amanino fa'amalamalama fa'aleaogaina e fa'ate'a ai masalosaloga

O fa'amalamalamaga fa'amalosi e pei o LED ma moli fa'amalama e fa'aogaina le moliga'o (CD) e fai ma iunite o le malosi fa'amalamalama. E fa'aogaina iunite fe'avea'i (L) mo mea fa'afofoga po'o mea tu'i. O le iunite faʻamalamalamaina Lux o loʻo faʻaaogaina i ata pue ma isi fanua. O nei iunite e tolu o fua e tutusa numera, ae e manaʻomia ona malamalama i itu eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le susulu (luminous flux) o le LCD projector e 1600 lumens. Afai o loʻo faʻaalia i luga ole 60-inisi (1 sikuea mita) le aofaʻi o ata faʻataʻitaʻiga, o le faʻamalamalamaga e 1600 lux. Fa'apea o le moli e 1 cm le mamao mai le fa'apogai o le moli ma le vaega o le moli e 1 cm2, ona 1600CD lea o le fa'amalamalamaga o le moli. Ae ui i lea, o le mea moni, ona o le leiloa o le moli moli, ata poʻo le leiloa o le moli faʻasalalau ata o le LCD projector, o lona susulu e mafai ona oʻo atu i le 50% lelei. E tusa ai ma le poto masani faʻaoga o loʻo iai nei, o le faʻaaliga faʻaalia o le LED i fafo e tatau ona i ai se susulu e sili atu i le 4000CD/m2 e maua ai se faʻaaliga sili atu ona lelei i lalo ole la. Mo LED masani i totonu, o le maualuga o le susulu e tusa ma le 700 i le 2000 CD/m2.

Ma le mea mulimuli, e tatau ona maitauina o le malosi o le malamalama na tuʻuina atu e le gaosiga o le LED e faʻatatau i le tulaga o loʻo faʻamalamalamaina ai le LED i le taimi nei o le 20 mA, ma o le malosi o le malamalama i le pito sili ona lelei ma le nofoaga tutotonu e sili ona tele. I lenei auala, e ui lava o le susulu malosi o le LED e tasi o loʻo i totonu o le iunite o le CD, o lona malosi malamalama e leai se sootaga ma le lanu o le LED. I le tulaga masani, o le malosi o le malamalama o se paipa e tasi e tatau ona amata mai i nai mCD i le 5000mCD.

600w