Inquiry
Form loading...
O Mea e A'afia ai Le Fa'atinoga o Lamepa

O Mea e A'afia ai Le Fa'atinoga o Lamepa

2023-11-28

O Mea e A'afia ai le Fa'atinoina o Lamepa

O moli i fafo ua leva ona tetee atu i le suega o le aisa, kiona, vevela o le la, matagi, timu, ma uila, ma o le tau e fai si maualuga, ma e faigata ona faʻamavaeina ma toe faʻaleleia i luga o le puipui i fafo, ma e manaʻomia le ausia o manaʻoga o le galuega tumau tumau. O le LED o se vaega semiconductor ma'ale'ale ma mamalu. Afai e susu, o le a mitiia e le puʻu le susu ma faʻaleagaina le LED, PcB ma isi vaega. LED e talafeagai mo le galue i le vevela ma maualalo le vevela. Ina ia mautinoa e mafai e le LED ona galue mausali mo se taimi umi i lalo o tulaga faigata i fafo, o le mamanu o le fausaga e le susu o le moli e matua taua tele.


O le tekinolosi e le susu o lo'o i ai nei o lamepa ma molī e masani ona vaevaeina i ni itu se lua: fa'apipi'i le susu ma mea e le susu. O le mea e taʻua o le faʻapipiʻiina o le fale o lona uiga a maeʻa ona tuʻufaʻatasia vaega o fausaga taʻitasi o le oloa, ua uma ona latou maua le galuega e le susu. Afai e le susu le mea, e tatau ona tuʻu ese le kelu faʻamau e faʻamaufaʻailogaina le tulaga o mea eletise i le taimi o le mamanu o oloa, ma faʻaaoga mea kelu e ausia ai le susu ile taimi o le faʻapotopotoga. O mamanu e lua e le susu e talafeagai mo laina oloa eseese, ma e tofu lava ma ona lava lelei.


1. Ave Ultraviolet

O ave o le Ultraviolet e i ai se aafiaga fa'aleagaina i luga o le uaea fa'apipi'i fa'apipi'i, ufiufi puipui o atigi, vaega palasitika, kelu ipu, fa'amau fa'amau fa'amau, ma mea fa'apipi'i fa'aalia i fafo o le moli.


A mae'a ona matua ma ta'e le vaega fa'alava uaea, o le a ulu atu le ausa vai i totonu o le lamepa e ala i va i totonu o le uaea. A maeʻa le matua o le faʻapipiʻiina o le atigi moli, o le ufiufi i le pito o le atigi taʻe pe paʻu ese, ma o le ai ai ni va. A uma ona matua le atigi palasitika, o le a faʻaleagaina ma taʻe. O le matua o le fagu eletise eletise o le a mafua ai le ta'e. O le pa'u fa'amau fa'amaufa'ailoga ua matua ma fa'aletonu, ma o le ai ai avanoa. O le faʻapipiʻi i le va o vaega faʻavae ua matua, ma o le ai ai avanoa pe a uma ona faʻaitiitia le faʻapipiʻi. O le faʻaleagaina ia o ave o le ultraviolet i le malosi e le susu o lamepa.


2. maualuga ma maualalo le vevela

O le vevela i fafo e suia tele i aso uma. I le taumafanafana, o le vevela o lamepa e mafai ona oʻo i le 50~60℃ i le ao ae paʻu ile 10~20qC i le po. I le taumalulu, e mafai ona pa'ū le vevela i lalo ole zero i aso aisa ma kiona, ma o le eseesega o le vevela e sili atu ona fesuisuiai i le tausaga atoa. Lamepa i fafo ma moliuila i le taumafanafana maualuga le vevela siosiomaga, o le mea e faatelevaveina le matua ma deformation. A pa'ū le vevela i lalo ole zero, o vaega palasitika e malepelepe, pe ta'e ile mamafa ole aisa ma le kiona.


3. Fa'alauteleina o le vevela ma fa'aitiitia

Fa'alauteleina o le vevela ma le fa'aitiitiga o le atigi molī: O le suiga o le vevela e mafua ai ona fa'alautele le moli ma fa'akonekarate. O mea eseese (e pei o le tioata ma le alumini) o loʻo i ai faʻasalalauga faʻalautele laina eseese, ma o mea e lua o le a suia i le sooga. O le faʻagasologa o le faʻalauteleina o le vevela ma le faʻaitiitia o loʻo toe faia faʻataʻamilomilo, ma o le a toe faʻaauau pea le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga, lea e matua faʻaleagaina ai le ea o le moli.


O le ea i totonu e faʻalauteleina i le vevela ma faʻafefe i le malulu: O matāua vai i luga o le ipu malamalama o le moli tanumia e masani ona matauina i luga o le eleele o le sikuea, ae faʻafefea ona ofi atu le vai i totonu o lamepa o loʻo tumu i fagu kelu? O le i'uga lea o le mānava pe a fa'alautele le vevela ma fa'akonekarate le malulu. A maualuga le vevela, i lalo o le gaioiga o le mamafa tele, o le ea susu e ulu atu i totonu o le tino moli e ala i nai pupuni i totonu o mea o le tino moli, ma faʻafeiloaʻi ai se atigi moli lamepa maualalo, condenses i matāua vai ma aoina. A maeʻa ona faʻaititia le vevela, i lalo o le gaioiga o le mamafa lelei, e alu ese le ea mai le tino moli, ae o loʻo faʻapipiʻi pea le vai i le moli. O le manava o suiga o le vevela e toe fai i aso uma, ma sili atu le tele o vai e faʻaputu i totonu o lamepa. O suiga faʻaletino o le faʻalauteleina o le vevela ma le faʻaitiitia o le mamanu o le susu ma le ea o moli o loʻo i fafo o se faʻainisinia faiga faigata.