Inquiry
Form loading...
Fa'amalamalamaga Ma Tulaga Tulaga Tulaga Mo Fa'amalama Loto Paka

Fa'amalamalamaga Ma Tulaga Tulaga Tulaga Mo Fa'amalama Loto Paka

2023-11-28

Fa'amalamalamaga ma tulaga tutusa mo moli mo le Paka


Fautuaga o mamanu o lo'o i ai nei mai le Illuminating Engineering Society of North America (IESNA) mo moli paka o lo'o maua i le lomiga lata mai o le RP-20 (2014).


Fa'amalamalamaga

E manaʻomia le faʻamautuina o tulaga faʻamalamalamaga e fetaui ma uiga faʻaletino ma manaʻoga faʻapitoa mo moli o le pakaga. RP-20 o loʻo tuʻuina atu fautuaga.


Tulaga tutusa

O le tutusa o moli (faʻaliliuina i le malamalama o tagata i le tufatufaina atu o moli i totonu o le pakaga) o loʻo faʻaalia o le fua faatatau o le maualuga o le moli i le laʻititi laʻititi. O le fautuaga a le IESNA o loʻo iai nei o le 15: 1 (e ui o le 10: 1 e masani ona faʻaaogaina). O lona uiga pe a fua i se tasi vaega o le pakaga, o lona malamalama e 15 taimi nai lo le isi vaega.


Ole fua tutusa ole 15:1 po'o le 10:1 o le a le maua ai le mea e ta'ua e le to'atele o tagata o le fa'amalamalamaga tutusa. O le a maua ai le susulu ma le pogisa o vaega o le paka. O ia le tutusa e ono lagona ai e tagata e savavali i totonu o le taavale le le mautonu. E le gata i lea, o nei nofoaga pogisa e mafai ona faʻamalosia amioga faʻatulafonoina.


O le leai o se tutusa o moli o le tele lava o galuega a moli HID masani o loʻo faʻaogaina i pakaga. O lamepa HID e maua ai le malamalama e ala i le arc i le va o tungsten electrodes i le arc tube. O le arc tube e mafai ona manatu o se punavai malamalama. O le mamanu luminaire e toe faʻafeiloaʻi le moli i le tufatufaina e manaʻomia. O le taunuuga e masani lava ona faʻamalamalamaina le malamalama maualuga poʻo le maualuga o le malamalama i lalo o le moli HID, ae i totonu o le vaega pogisa i le va o le tasi lamepa ma le isi.


Faatasi ai ma le oʻo mai o LED, o le faʻafitauli o le tutusa i moli pakaga e mafai ona foia i se auala e faigata pe le mafai aʻo leʻi HID. Pe a faatusatusa i lamepa HID, o lamepa LED e maua ai le tutusa maualuga. O le malamalama e fa'aolaina e lamepa LED e le o gaosia e se tasi fa'apogai malamalama (pei o le HID), ae i le tele o LED tu'ufa'atasi. A faʻaaogaina lamepa LED, o lenei mea moni e masani ona faʻatagaina mo le maualalo o le maualuga-maualalo tutusa fua faatatau.

02