Inquiry
Form loading...
Metotia Fua o le malamalama LED

Metotia Fua o le malamalama LED

2023-11-28

Metotia Fua o le malamalama LED

E pei o fa'apogai malamalama masani, o iunite fua fa'apitoa o fa'apogai moli LED e tutusa. Ina ia faʻamalamalamaina le au faitau ma faʻaoga talafeagai, o le malamalama talafeagai o le a faʻaalia puupuu i lalo:

1. Fulu fe'avea'i

E fa'asino i le aofa'i o le malamalama e fa'aosoina e le puna malamalama i le iunite taimi, o lona uiga, o le vaega o le malosi fa'aola e mafai ona lagona e mata o le tagata le malosi fa'aola. E tutusa ma le fua o le malosi susulu o se vaega faapitoa i le iunite taimi ma le fua faatatau o le matamataina o lenei faaili. Talu ai ona o mata o le tagata e eseese fua o le va'aiga o le malamalama o galu eseese, pe a tutusa le malosi fa'avevela o le malamalama o galu eseese, e le tutusa le flux malamalama. O le fa'ailoga o le fela'ua'i malamalama o le Φ, ma le iunite o lumens (Lm).

E tusa ai ma le spectral radiant flux Φ (λ), e mafai ona maua mai le fua fa'atatau o le flux:

Φ=Km■Φ(λ)gV(λ)dλ

I le fua fa'atatau, V(λ)—relative spectral luminous efficiency; Km-o le tau aupito maualuga o le fa'amalamalamaina o le fa'amalamalamaga fa'apitoa, i le Lm/W. I le 1977, o le tau Km na fuafuaina e le Komiti Fa'avaomalo o Fua ma Fua e 683Lm/W (λm=555nm).

2. Malamalama malosi

O le malosi o le malamalama e fa'atatau i le malosi o le malamalama o lo'o ui atu i totonu o se vaega vaega i se iunite taimi. O le malosi e fa'atatau i le fa'avevesi ma o le aofa'iga o latou malosi (fa'atusa). E mafai foi ona malamalama o le malosi malamalama I o le malamalama i se itu ua tuuina mai o le puna malamalama O le quotient o le flux malamalama d Φ felauai i le elemene tulimanu kupi i le itu e vaevaeina e le elemene tulimanu cube d Ω

Ole iunite ole malosi ole moli ole candela (cd), 1cd=1Lm/1sr. O le aofa'i o le malosi o le malamalama i itu uma i le vanimonimo o le fe'avea'i malamalama.

3. Malamalama

I la matou faʻagasologa o le suʻeina o le susulu o chips LED ma iloilo le saogalemu o le faʻamalama malamalama o le LED, e masani ona faʻaogaina auala faʻataʻitaʻiga, ma e mafai ona faʻaogaina le faʻataʻitaʻiga microscopic e fua ai le suʻega o le chip. O le susulu malamalama o le susulu L o se nofoaga patino i luga o le malamalama-emi le malamalama o le puna malamalama, o le quotient o le malosi malamalama o le elemene foliga d S i se itu tuuina vaevaeina e le vaega o foliga o elemene o ata o ata i luga. o se vaalele e sa'o i le itu ua tuuina mai

Ole iunite ole malamalama ole moligao ile sikuea mita (cd/m2). Pe a fa'asaga le fa'amalama i le itu o le fua, cosθ=1.

4. Faamalamalamaina

Faʻamalamalamaga e faʻatatau i le maualuga o loʻo faʻamalamalamaina ai se mea, faʻaalia e le felafolafoaʻi malamalama e maua i le iunite. O le faʻamalamalamaga e fesoʻotaʻi ma le faʻamalamalamaina o le malamalama faʻamalamalamaina, o le faʻamalamalamaina o luga ma le tulaga o le malamalama i le vateatea. O le tele e faʻatusatusa i le malosi o le faʻapogai o le malamalama ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le malamalama, ma faʻatusatusa i le sikuea o le mamao mai le faʻapogai malamalama i luga o le mea faʻamalamalamaina. O le faʻamalamalamaga E o se mata i luga o le pito i luga o le quotient o le felafolafoaʻi malamalama d Φ faʻalavelave i luga o le laulau o loʻo i ai le vaega e vaevaeina i le vaega o le laulau d S.

Ole iunite ole Lux (LX), 1LX=1Lm/m2.